13.12.2022 00:13

„Anul 2023 va foarte greu din punct de vedere financiar”

„Anul 2023 va foarte greu din punct de vedere financiar”
Galerie foto

*Corneliu Ștefan a transmis că bugetul instituției pe care o reprezintă nu va fi foarte mare, ținând cont de Legea bugetului de stat, aprobată la finalul săptămânii trecute în ședința de Guvern

 

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița anunță că anul 2023 va fi unul dificil din punct de vedere financiar! Anunțul a fost făcut de președintele Corneliu Ștefan, care a transmis că bugetul instituției pe care o reprezintă nu va fi foarte mare, ținând cont de Legea bugetului de stat, aprobată la finalul săptămânii trecute în ședința de Guvern. Tot președintele CJD  a punctat că va fi un an dificil pentru că au fost foarte multe proiecte demarate în ultima perioadă, plus investițiile UAT-urilor, la care Consiliul Județean trebuie să asigure cofinanțare.

„O spun în premieră, anul 2023 va fi foarte greu! Va fi un an foarte greu din punct de vedere financiar, ținând cont de Legea bugetului pe care tocmai zilele trecute Guvernul României a aprobat-o. Astăzi suntem într-o analiză alături de colegii din Direcția Economică și vom vedea cum vom creiona bugetul anului 2023 pentru că, la noi în județ, avem foarte multe proiecte, aceste proiecte având și cofinanțări și trebuie să asigurăm aceste cofinanțări pentru a finaliza proiectele importante pe care le-am susținut, și nu în ultimul rând, le-am promis dâmbovițenilor”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Proiectul de buget pentru anul viitor este configurat pe o creștere economică de 2,8%, în condițiile în care șocul economic provocat de pandemie este unul dintre cele mai semnificative din istoria recentă, se arată în proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2023, publicat de Ministerul Finanțelor.

 

 

 

 

Ștefan Khalil