26.04.2023 00:12

„4 rânduri de alegeri este mult prea mult”

„4 rânduri de alegeri este mult prea mult”
Galerie foto

*„Știți cum este, românii nu se înghesuie să voteze, iar dacă îi mai chemi și de 5 ori, într-un an, o să avem absenteism masiv la alegeri” *„Poți să comasezi anumite alegeri pentru că nu încurci pe nimeni cu nimic, adică localele le poți comasa cu parlamentarele  sau parlamentarele le poți comasa cu turul unu la prezidențiale”

 

Secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște este adeptul comasării alegerilor din anul 2024, când românii trebuie să meargă de mai multe ori la urne pentr a-și exprima dreptul constituțional de a vota! Pentru că, totuși, 4 rânduri de alegeri, chiar 5 dacă punem la socoteală  și cel de-al 2 –lea tur al alegerilor prezidențiale, este mult prea mult pentru cetățenii acestei țări care au deja multe probleme pe cap, liderul liberal susține că, în lipsa comasării alegerilor, absenteismul  la vot va fi unul masiv.    

„Cu privire la comasarea alegerilor sunt câteva aspecte, pentru că anul viitor avem 4 rânduri de alegeri și este mult prea mult. Ca cetățean, să mă chemi de 4 ori să votez, de două ori numai la prezidențiale... Dacă, într-un an, ajung să votez la 3 din 5 vă spun că  e mare lucru pentru că s-ar putea ca la un rând de alegeri să fiu în concediu, la altul să nu fiu în stare să ajung. Știți cum este, românii nu se înghesuie să voteze, iar dacă îi mai chemi și de 5 ori, într-un an, o să avem absenteism masiv la alegeri. Prin comasare se poate face și economie  la buget. Pe de altă parte poți să comasezi anumite alegeri pentru că nu încurci pe nimeni cu nimic, adică localele le poți comasa cu parlamentarele  sau parlamentarele le poți comasa cu turul unu la prezidențiale. Se studiază problema, până în luna iunie trebuie să se ia o decizie pentru că trebuie să apară și o ordonanță de urgență în sensul acesta... și atunci e clar că până atunci trebuie să se ia o decizie la nivel de coaliție”, a declarat secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

 

Violeta Stanciu