03.08.2015 00:13

80 de oi, omorâte de fulger

80 de oi, omorâte de fulger
Galerie foto

❚ Furtuna de la sfârșit săptămânii trecute a făcut prăpăd la o stâna din zona Șaua Strungă ❚ Într-o clipă, toate mioarele au fost spulberate de fulger ❚ Din fericire, ploile cu descărcări electrice nu au provocat victime omenești, însă pagubele materiale sunt foarte mari

CORVIN DUMITRICĂ


80 de oi au fost omorâte de un trăsnet, pe versantul munților Bucegi, la peste 1.500 de metri altitudine. Ciobanii de la stână sunt în afara oricărui pericol, dar au fost sfătuiți de salvamontiști să se adăpostească, dacă vor continua ploile cu descărcări electrice.

Incidentul a venit după o perioada caniculara îndelungată, în care temperaturile au depășit și 40 de grade, în zona muntoasă a Dâmboviței. Furtuna de la sfârșitul săptămânii trecute i-a luat pe nepregătite pe ciobanii de la stâna din zona Șaua Strungă. Aceștia nu au mai apucat să-și adăpostească mioarele, care au fost omorâte pe loc de trăsnet. Echipa Salvamont Dâmbovița și un subofițer angajat de la ISU s-au deplasat de urgență în urma apelului telefonic primit de la șeful Cabanei Padina.

Nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea animalelor, la sosirea echipajelor oile fiind decedate. Pagubele sunt mari. Din fericire, în urma furtunilor care s-au abătut pe versantul Bucegilor nu există persoane blocate, rătăcite sau accidentate pe munte.