27.04.2023 00:13

8 molecule noi destinate pacienților cu boli grave

8 molecule noi destinate pacienților cu boli grave
Galerie foto

*Acestea se adresează pacienților cu boli psihice, cancer mamar, hemofilie A, dermatită atopică, spondiloartrită axială, tulburări depresive majore, pentru care au fost încheiate contracte cost–volum.  

 

Vești bune pentru asigurații dâmbovițeni cu probleme grave de sănătate! Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița a anunțat că Guvernul României a aprobat proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

Actuala Hotărâre de Guvern introduce alte 8 molecule noi destinate pacienților cu boli psihice, cancer mamar, hemofilie A, dermatită atopică, spondiloartrită axială, tulburări depresive majore, pentru care au fost încheiate contracte cost–volum.

,,Comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății estimează că, aproximativ 700. 000 pacienți vor beneficia de tratament cu noile molecule. Medicii curanți vor avea la dispoziție noi medicamente care vor permite optimizarea tratamentului, în funcție de particularitățile fiecărui pacient. Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite va intra în vigoare de la 1 mai 2023’’, a transmis directorul Casei de Sănătate Dâmbovița, Cristina Sima.

 

 

Violeta Stanciu