19.10.2021 00:15

64% promovabilitate la concursul pentru directori de școli

64% promovabilitate la concursul pentru directori de școli
Galerie foto

*Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița nu se așteaptă ca procentul de promovabilitate să crească foarte mult după contestații, deoarece examenul a fost unul grilă

 

Vineri, 15 octombrie, a avut loc proba scrisă în cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar. În județul Dâmbovița, doar 60% dintre candidați au reușit să obțină cel puțin nota 7. Urmează ca mâine să fie afișate rezultatele finale de după contestații. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița nu se așteaptă ca procentul de promovabilitate să crească foarte mult după contestații, deoarece examenul a fost unul grilă. Pe 28 octombrie 2021 va mai fi o sesiune de examen pentru candidații care nu s-au putut prezenta din cauza izolării sau carantinării pentru COVID-19. În această situație, la nivel județean, se regăsesc patru persoane.

„Vom afișa rezultatele finale pe 20 octombrie”

,,Concursul pentru postul de director și director adjunct în școli a decurs foarte bine, conform procedurilor. Noi ne-am încadrat în timpul dat, am distribuit subiectele la timp, iar candidații au avut fix 120 de minute pentru rezolvarea lor.  La acest examen au mai participat observatori din partea părinților, elevilor, sindicatelor, operatorii economici și a observatorilor. Procentul de promovabilitate este 64% la rezultatele inițiale. Vom afișa rezultatele finale și câteva concluzii pe data de 20 octombrie” , a transmis inspectorul general, prof. Cătălina Homeghiu.

Ștefan Khalil