03.04.2015 00:25

61 de depozite necontrolate de gunoi în județ

61 de depozite necontrolate de gunoi în județ
Galerie foto

❚ Suprafețe mari ocupate cu astfel de depozite necontrolate s-au descoperit pe raza localităților Fieni, Tărtășești, Bezdead, Vârfuri, Vișinești, Pietroșița și Conțești ❚ Deșeuri abandonate au fost descoperite și de-a lungul celor două drumuri naționale 71 și 72, cu precădere la Tărtășești, Conțești, Lucieni și Dragodana ❚ Până acum, 28 de primării au fost notificate pentru remedierea deficiențelor

VIOLETA STANCIU

 


 

Garda de Mediu Dâmbovița a demarat „curățenia” de primăvară! Controalele recente efectuate de comisari în tot județul au urmărit starea de salubritate a localităților, a cursurilor de apă, precum și a căilor de comunicație. Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Dâmbovița, Ionuț Bănică, până la data de 20 martie 2015, la nivelul județului s-au desfășurat acțiuni de verificare, îndrumare și stabilire de măsuri în vederea remedierii deficiențelor constatate la 28 de unități administrativ teritoriale, dar și la o persoană fizică. În urma acestor verificări au fost identificate 61 de locații cu depozite necontrolate de gunoaie provenind din deșeuri de hârtie și carton, materiale plastice, materiale de construcție, suprafața totală însumând cca 3300 mp.

Amenzi pentru depozitare necontrolată a deșeurilor

„Suprafețe mai mari ocupate cu depozite necontrolate de deșeuri au fost identificate pe raza localităților Fieni, Tărtășești, Bezdead, Vârfuri, Vișinești, Pietroșița, Conțești. În timpul controlului a fost sancționată o persoană fizică cu o amendă contravențională în valoare de 2000 lei pentru abandonare și depozitare necontrolată a deșeurilor provenite din gospodărie. Primăria Fieni a primit avertisment pentru că nu a luat măsurile necesare evitării apariției unor suprafețe mari de teren ocupate cu depozite necontrolate de deșeuri. Totodată, a fost verificată atât starea rețelei de șanțuri și rigole marginale căilor de comunicație, cât și starea de curățenie și salubrizare a cursurilor de apă. Au fost identificate diverse deșeuri de hârtie, carton, plastic abandonate pe traseul DN 71 și DN 72 pe raza localităților Tărtășești, Conțești, Lucieni și Dragodana. Nu s-au identificat blocări cu deșeuri, gunoaie sau lemne ale cursurilor de ape care să împiedice asigurarea secțiunii de scurgere a apelor mari. Au fost stabilite măsuri de corectare și eliminare a depozitelor necontrolate de deșeuri și de gunoaie provenite din gospodării, cât și a deșeurilor din construcții”, a precizat comisarul șef al Gărzii de Mediu Dâmbovița, Ionuț Bănică.