25.11.2014 00:17

600 amenzi rutiere într-o săptămână

600 amenzi rutiere într-o săptămână
Galerie foto

❚ 337 șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare ❚ N-au scăpat de amenzi nici ceilalți participanți la trafic, 72 de pietoni au fost taxați pentru traversare prin loc nepermis


În perioada 17-23 noiembrie a.c., pe raza județului, au fost înregistrate șapte accidente rutiere, din care șase au avut drept consecință rănirea ușoară a opt persoane. Trei dintre accidente s-au produs pe fondul neacordării priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, iar alte două - ca urmare a neasigurării la schimbarea direcției de deplasare.

În ceea ce privește locul producerii acestor evenimente rutiere, patru s-au produs în mediul urban. În această perioadă, polițiștii rutieri au acționat în permanență pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la trafic. Au fost aplicate 600 de sancțiuni contravenționale, din care 337 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 131 pentru cazuri în care nu se purta centura de siguranță și a sistemelor de retenție omologate.

72 de pietoni au fost amendați pentru traversarea părții carosabile prin loc nepermis. 40 dintre conducătorii de mopede, căruțe și bicicliști au fost depistați nerespectând regulile de circulație. Totodată, au fost reținute 15 permise de conducere și retrase 24 de certificate de înmatriculare.

 

Depistați la volanul autoturismelor, deși consumaseră alcool

În ziua de 23 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat în trafic doi bărbați, de 26 și respectiv 40 de ani, în timp ce se deplasau cu autoturismele, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale.

Poliția dâmbovițeană atrage atenția asupra consumului de alcool care scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi.

 

Compartimentul relații publice al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița