10.11.2022 00:20

Țarul de la Kremlin se contrazice...

Țarul de la Kremlin se contrazice...
Galerie foto

... într-un moment critic pentru Rusia pe frontul din Ucraina. De la teoria denazificării acestei țări, care n-a convins pe nimeni că așa ar fi stat lucrurile, acum țarul Putin și întreaga sa mașinărie propagandistică susțin sus și tare că așa-zisa „operațiune militară specială” ucide și distruge în masă pentru... desatanizarea Ucrainei. Și, mai nou, țarul keghebist speră cu perfidie să-i aducă în supușenie pe ucraineni, promițându-le că Rusia, doar Rusia, le va garanta integritatea teritorială a țării.

Dacă pe la începuturile „operațiunii speciale”, pentru a-i determina pe unii vecini ai Ucrainei, membri UE și NATO, să nu fie ostili războiului Kremlinului, a ținut o „lecție de istorie” – și, părea de necrezut, avea dreptate – cum că statul pe care voia să-l denazifice/desatanizeze este deținătorul unor teritorii răpite Poloniei, Ungariei și României, acum a dat-o la întors.

De fapt, era de așteptat că așa se vor petrece lucrurile, căci, deunăzi, a ținut o altă „lecție de istorie”, așa cum aminteam, pentru a-i aduce la supușenie/pacificare pe ucraineni, care nu mai locuiesc într-un „stat artificial”, cum și-a dat cu părerea când a atacat Ucraina, ci într-unul pe care îl va... apăra de pretențiile teritoriale ale polonezilor, ungurilor și românilor, care, după Primul Război Mondial, au... răpit Kievului Transcarpatia, Galiția și Bucovina.

Și, dacă este să ne luăm în serios, și cu mare îngrijorare, revoltele anti Maia Sandu, de fapt anti România și UE, instigarea fiind, fără îndoială, rodul otrăvit al țarului Putin, nu ar fi de mirare ca țarul să declare, într-o nefericită zi, că românii au... răpit Maicii Rusia Basarabia. Și să ne trezim din nou cu frontiera de sud-vest a Rusiei pe Prut. Și la ce s-ar mai putea întâmpla nici nu vreau să mă gândesc.

Spuneam că țarul Putin se contrazice, dar nu o face din neștiință sau din prostie, ba o face cu premeditarea unui Stalin redivivus. A se lua seama, deci, când țarul Putin se contrazice, urmează o tragedie, o crimă împotriva umanității.

 

 

George Coandă