18.01.2022 00:17

Șotânga și Râu Alb, sprijinite de CJD pentru dezvoltare

Șotânga și Râu Alb, sprijinite de CJD pentru dezvoltare
Galerie foto

*Este vorba despre planul de urbanizare al celor două comune, reprezentând un interes atât local, cât și județean *Arhitectul-șef al județului, Teodor Bâte a răspuns că suprafața planului urbanistic este de aproximativ 20 de hectare. În ceea ce privește investiția realizării planului de urbanizare al comunei Râu Alb, suma pentru aceasta este de 150 de milioane de lei

 

În ultima ședință ordinară a Consiliului Județean au fost aprobate două proiecte extrem de importante pentru localitățile Șotânga și Râu Alb. Este vorba despre planul de urbanizare al celor două comune, reprezentând un interes atât local, cât și județean. Stadiul celor două proiecte a fost prezentat de arhitectul-șef al județului, Teodor Bâte, precizând că sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița va fi necesar pentru realizarea documentației planului urbanistic zonal, care presupune elaborarea PUZ, studii și documentație pentru obținerea avizelor.

Suma pentru proiectul de urbanizare al comunei Șotânga se ridică la valoarea de 270 de milioane de lei, iar Consiliul Județean va contribui cu 50% pentru aceasta.  Ramona Mureșean a întrebat care este suprafața  zonei urbane, deoarece suma cerută pentru investiția respectivă este destul de mare, a precizat consilierul Pro România. Arhitectul-șef al județului, Teodor Bâte a răspuns că suprafața planului urbanistic este de aproximativ 20 de hectare.

În ceea ce privește investiția realizării planului de urbanizare al comunei Râu Alb, suma pentru aceasta este de 150 de milioane de lei, ceea i-a nemulțumit din nou pe consilierii Pro România. Totuși, proiectul a fost aprobat în unanimitate voturi. Astfel, două localități dâmbovițene se pregătesc de proiecte de mare anvergură, care, foarte probabil, vor schimba fațada acestora.

 

 

Ștefan Khalil