21.03.2023 00:14

Șoferii care conduc fără permis

Șoferii care conduc fără permis
Galerie foto

La nivelul județului Dâmbovița, în ultima perioadă, tot mai mulți conducătorii auto au fost depistați la volan conducând fără să dețină permis de conducere. La o conferință de presă susținută recent, comisarul șef al IPJ Dâmbovița, Viorel Polexe, a transmis că acest fenomen a devenit foarte întâlnit, în special în rândul tinerilor care nici măcar nu au vârsta pentru a deține carnet de șoferi. Zona în care sunt înregistrate tot mai multe astfel de situații este Crângurile – Găești, potrivit lui Viorel Polexe.

Astfel, conducerea IPJ Dâmbovița, prin Serviciul Rutier și Biroul Prevenire, a demarat o campanie pentru conștientizarea tinerilor la riscurile la care se supun conducând mașina fără să dețină permis de conducere. Campaniile vor continua în mediul rural, anunță Viorel Polexe, care a precizat că aici sunt întâlnite tot mai multe astfel de situații. Tot în mediul rural sunt și foarte multe cazuri de șoferi care conduc sub influența alcool-ului sau cu permisul suspendat.

„În ultima lună am descoperit în Crânguri – Găești, nu mai puțin de cinci copii conducând fără permis. Probabil și acum dacă mergem acolo găsim astfel de cazuri. Zilele trecute am trimis Serviciul Rutier și Biroul Prevenire, să facă o campanie în rândul copiilor, la unitățile de învățământ și să încercăm să-i conștientizăm de pericolul la care se supun atât pe ei, cât și pe cei din jur și care poate duce la adevărate tragedii. Colegii mei sunt deja în teritoriu și vom dezvolta activități masive în zona rurală, pentru că aici ne confruntăm cel mai mult cu acest fenomen. Mai avem bineînțeles și situațiile acelea când șoferii circulă sub influența alcool-ului sau cu permisul suspendat”, a transmis comisarul șef al IPJ Dâmbovița, Viorel Polexe.

 

 

Ștefan Khalil