13.01.2022 00:13

Și păsările din gospodăriile dâmbovițenilor se vaccinează!

Și păsările din gospodăriile dâmbovițenilor se vaccinează!
Galerie foto

*„Pseudopesta aviară se poate preveni prin vaccinare și respectarea normelor de igienă. Îi rugăm pe oameni să anunțe orice caz de moarte sau îmbolnăvire a păsărilor medicului veterinar și sprijiniți campania de vaccinare”, a fost mesajul transmis de directorul DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea

 

În următoarea perioadă, medicii veterinari concesionari vor desfășura activități de vaccinare a păsărilor din exploatațiile populației. Anunțul a fost făcut de către directorul general al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, Sandu Tolea. Acesta a ținut să precizeze că scopul campaniei de vaccinare este prevenirea apariției pseudopestei aviare, boală infecto-contagioasă, produsă de un virus, care manifestă tulburări respiratorii, digestive și nervoase. Gospodarii sunt avertizați să nu se opună acestor acțiuni, altfel vor fi nevoiți să suporte consecințele.

„Pseudopesta aviară se poate preveni prin vaccinare”

,,Boala se transmite de la păsări bolnave la cele sănătoase prin apă, furaje contaminate, dar și pe cale aerogenă. Secrețiile și fecalele acestora conțin cantități mari de virus. Pseudopesta aviară se poate preveni prin vaccinare și respectarea normelor de igienă în gospodărie, limitarea circulației păsărilor în afara gospodăriei și prevenirea în limita posibilităților a contactului cu păsări sălbatice. Îi rugăm pe oameni să anunțe orice caz de moarte sau îmbolnăvire a păsărilor medicului veterinar și sprijiniți campania de vaccinare antipseudopestoasă”, a fost mesajul transmis de directorul DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea.

 

Ștefan Khalil