20.07.2020 11:09

Ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița din data de 24.07.2020

CONSILIUL JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA

 

Articol unic – Se convoacă Consiliul Județean Dâmbovița, la inițiativa președintelui consiliului județean, în ședință ordinară, în data de 24.07.2020, ora 1400, care se va desfășura în „Sala Unirii” a sediului administrativ, având următoarea ordine de zi: 

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Notei de Fundamentare pentru suma de 60 mii lei, acordată de Consiliul Județean Dâmbovița în anul 2020 Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște, pentru finanțarea obiectivului de investiții ”Reparații învelitoare cu înlocuirea șiței la Casa Moldoveanu” - DTAC, PT, documentație tehnică pentru obținere avize și execuție lucrări”.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Notei de Fundamentare în vederea includerii pe lista de investiții a Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească” Târgoviște a obiectivului – ”Reparații învelitoare cu înlocuirea șiței la Casa Moldoveanu - DTAC, PT, documentație tehnică pentru obținere avize și execuție lucrări”.

3. Proiect de hotărâre privind modificarea Programului minimal de acțiuni culturale ce urmează să fie realizate în anul 2020, al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii între județul Dâmbovița, prin Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Arhiepiscopia Târgoviștei, pentru organizarea manifestărilor dedicate sărbătoririi Sfântului Ierarh Nifon.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Notei de Fundamentare a cheltuielilor de investiții ce urmează să fie realizate de către Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și includerea acestora în lista de investiții aferentă anului 2020.

6. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Notei de Fundamentare privind cheltuielile de investiții  la Școala Gimnazială Specială Târgoviște,  în anul 2020.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea Notei de Fundamentare pentru achiziția de active fixe (aparatură medicală și dispozitive medicale) la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște în anul 2020.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Notei de Fundamentare pentru sumele ce reprezintă subvenție în valoare de 250 mii lei, pentru finanțarea cheltuielilor de capital din domeniul sănătății - realizarea obiectivelor de investiții propuse – acordată de Consiliul Județean Dâmbovița în anul 2020 Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

9. Proiect de hotărâre privind utilizarea sumelor destinate cheltuielilor de natura investițiilor la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște în anul 2020, acordate din bugetul Ministerului Sănătății pentru finantarea aparaturii medicale și a echipamentelor de comunicații în urgența sanitară.

10. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Raportului anual privind stadiul realizării  măsurilor prevăzute în Planului de Menținere a Calități Aerului, județul Dâmbovița, 2019-2023.

11. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Dâmbovița                                   nr. 128/25.05.2018 privind aprobarea documentației tehnico-economice - faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Reabilitarea, refuncționalizarea și asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituțional al persoanelor cu dizabilități la Școala Gimnazială Specială Târgoviște”.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea Notei de Fundamentare a cheltuielilor de investiții în anul 2020 pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice, cererilor de finanțare, studiilor, proiectelor tehnice, expertizelor, consultanței, strategiilor pe axe și/sau programe, asistenței tehnice și altor cheltuieli asimilate investițiilor, necesare promovării și implementării proiectelor cu finanțare externă ce urmează să fie contractate sau promovate de Consiliul Județean Dâmbovița în perioada 2014-2023

13. Proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului ,,Lucrări de întreținere periodică a drumurilor județene prin covoare bituminoase, Etapa I’’.

14. Proiect de hotărâre pentru actualizarea modelului cadru a contractului de asociere a obiectivelor de investiții privind infrastructura rutieră realizată de către județul Dâmbovița, prin Consiliul Județean Dâmbovița, cu unitățile administrativ-teritoriale, prin consiliile locale ale acestora.

15. Proiect de hotărâre privind actualizarea unor clauze ale contractului de concesiune a gestiunii indirecte a activităților de administrare a drumurilor județene nr. 145/4954/07.06.2017 încheiat cu S.C. Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița S.A.

16. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Dâmbovița nr. 7/11.01.2017 privind aprobarea gestiunii indirecte a activităților de administrare a drumurilor județene pentru o perioadă de cinci ani.

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea principalilor indicatori de performanță tehnici, economici și administrativi pentru anul 2020, în cadrul contractului de concesiune a gestiunii indirecte de administrare a drumurilor județene nr. 145/4954/07.06.2017, încheiat cu S.C. Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița S.A.

18. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Acordurilor Cadru de Parteneriat privind colaborarea dintre Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița și Consiliul Județean Dâmbovița pentru realizarea unor obiective de infrastructură rutieră de interes județean.

19. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Dâmbovița                                    nr. 188/20.12.2012 privind asocierea județului Dâmbovița, prin Consiliul Județean Dâmbovița, cu comunele Cornățelu, Gura Ocniței, Morteni, Răzvad, Tătărani, Uliești, Văcărești și Costeștii din Vale prin consiliile locale ale acestora, pentru realizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor locale. 

20. Proiect de hotărâre privind atestarea modificării și completării inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al unității administrativ-teritoriale județul Dâmbovița.

21. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Dâmbovița                                       nr. 248/16.10.2019 privind darea în folosință gratuită către Universitatea ”Valahia” din Târgoviște a imobilului situat în Municipiul Târgoviște, strada Moldovei nr. 5, aflat în proprietatea publică a județului Dâmbovița. 

22. Proiect de hotărâre privind includerea în domeniul public al județului Dâmbovița a unor bunuri imobile aferente fostului Spital Municipal Târgoviște, strada Cooperației nr.2 - fosta Policlinică II Zonală Sud, precum și transmiterea acestora în administrarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. 

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea cumpărării unui teren proprietate privată situat în comuna Văcărești, județul Dâmbovița, în vederea realizării de investiții privind gestionarea deșeurilor municipale în județul Dâmbovița prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

24. Proiect de hotărâre privind includerea în domeniul public al județului Dâmbovița și administrarea Consiliului Județean Dâmbovița a bunului imobil - Șopron, situat în Aleea Sinaia nr. 3-4 A, comuna Brănești, sat Priboiu, județul Dâmbovița.

25. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al județului Dâmbovița a bunului imobil - Șopron, situat în comuna Brănești, sat Priboiu, Aleea Sinaia nr. 3-4 A, precum și scoaterea din funcțiune în vederea valorificării și, după caz, casării acestuia.

26. Proiect de hotărâre privind aprobarea cererii  de transmitere a unui imobil – teren în suprafață de 10.945 mp, din domeniul public al comunei Moroeni, în domeniul public al județului Dâmbovița.

27. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al județului Dâmbovița a unei construcții aflate în folosința gratuită a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, precum și scoaterea din funcțiune, în vederea valorificării și după caz, casării acesteia.

28. Proiect de hotărâre privind mandatarea reprezentanților județului Dâmbovița în Adunarea Generală a Acționarilor pentru numirea unui membru în  Consiliul de Administrație la S.C. Carpatmontana Serv  S.A.

29. Proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuție al bugetului propriu al județului, la 30.06.2020.

30. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al județului, pe anul 2020.

31. Raport semestrial privind activitatea de soluționare a petițiilor în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020.

32. Raport centralizat privind prevenirea abandonului copilului de către familie, semestrul I 2020.

 

              Prezenta convocare constituie și invitație la ședință a consilierilor județeni.

 

 

PREȘEDINTE,                                         

dr. jr. Alexandru OPREA                                                  

 

 

SECRETARUL GENERAL AL JUDEȚULUI,

dr. Ivan Vasile IVANOFF