25.11.2021 00:13

Ședință fulger la CLM Târgoviște

Ședință  fulger la CLM Târgoviște
Galerie foto

*Singura intervenție a fost în debutul ședinței, la cel de-al doilea punct, care prevedea stabilirea limitelor mandatului reprezentantului municipiului Târgoviște în Adunarea Generală a Asociaților la Societatea Municipal Security SRL

 

Ieri, încă de la primele ore ale dimineții, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Târgoviște. Cei 18 consilieri prezenți nu au avut nici de această dată foarte multe completări pe marginea proiectelor de hotărâre din ordinea de zi, acestea fiind trecute rapid prin vot. Singura intervenție a fost în debutul ședinței, la cel de-al doilea punct, care prevedea stabilirea limitelor mandatului reprezentantului municipiului Târgoviște în Adunarea Generală a Asociaților la Societatea Municipal Security SRL. 

Cel care a luat cuvântul a fost consilierul local din partea organizației PMP, David Șăulean, care a transmis că Municipal Security Târgoviște cere majorarea tarifului pe oră pentru angajați, cu un procent de aproape 20%, motivarea fiind creșterea salariului minim pe economie.

„Ca formulă de calcul care să justifice acest procent de 20% a fost aplicată o formulă permutării procentului de la majorarea procentului brut, la procentul pe tarif, mai exact se calculează majorarea salariului minim brut, care dă undeva la 19,16% din 2020 până acum și acest procent este luat și aplicat la tariful pe oră. Acest lucru reprezintă o absurditate, nu ai cum să iei procentul acela de 19,16% cu cât s-a majorat salariul minim brut și să îl aplici la tariful pe oră”, a fost intervenția consilierului David Șăulean.

Reprezentanții Primăriei Târgoviște i-au răspuns că 98% din cheltuielile societății sunt raportate la salariul agenților, cheltuieli însemnând apă, curent, gaze, motorină etc. De aceea se face calculul cu acest procent. Consilierul PMP nu a fost convins de răspuns, spunând că formula de calcul este una greșită. De altfel, acesta a fost singurul care a votat împotrivă. Totuși, proiectul de hotărâre a fost aprobat în Plenul ședinței cu 17 voturi pentru. Până la finalul întrunirii, nu au mai existat intervenții sau completări din partea consilierilor aleși, toate proiectele fiind aprobate cu majoritate sau unanimitate de voturi.

 

 

Ștefan Khalil