29.04.2022 00:17

Ședință de Colegiu Prefectural cu proiecte în rafală

Ședință de Colegiu Prefectural cu proiecte în rafală
Galerie foto

*Printre instituțiile care și-au prezentat activitatea s-au numărat Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Dâmbovița și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Dâmbovița

 

Reprezentanții instituțiilor deconcentrate din județul Dâmbovița au participat ieri, 28 ianuarie, la ședința de Colegiu Prefectural aferentă acestei luni. Una dintre instituțiile care și-a prezentat activitatea a fost Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Dâmbovița, prin directorul general al instituției, ing. Viorel Cigăran, a vorbit despre două teme de actualitate, „suprafețele propuse pentru a fi însămânțate și plantate în primăvara acestui an” și „stadiul privind aplicarea formelor de sprijin din bugetul național pentru ajutoarele de minimis, prin care se acordă sprijin pentru legume cultivate în spații protejate, programul cuprinzând și măsuri pentru susținerea apicultorilor și a crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița.”

O altă instituție care a ieșit „la raport” a fost Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Dâmbovița, pentru care a prezentat de Mariana Vlad, comisar șef adjunct (delegata). De la ea am aflat că în primele trei luni ale acestui an, comisarii CJPC au întreprins 262 de acțiuni de control, dintre care 214 acțiuni au fost în vederea soluționării reclamațiilor. Cele mai multe sub piețe de consum reclamate în perioada anterior menționată au fost: serviciile de telefonie, serviciile de furnizare internet, serviciile de televiziune prin cablu și serviciile de furnizare energie electrică sau gaze naturale.

Ca urmare a acțiunilor de control, comisarii CJPC au aplicat 86 de măsuri contravenționale, din care 20 de avertismente și 66 de amenzi care însumează 51.400 de lei.  De asemenea, au fost organizate acțiuni de consiliere privind legislația specifică cu operatori economici care prestează servicii sau comercializează produse pe raza județului Dâmbovița, precum și activități zilnice de consiliere a consumatorilor.

 

 

Ștefan Khalil