18.04.2014 08:16

Ședința CLM Târgoviște cu supărări PP-DD

Ședința CLM Târgoviște cu supărări PP-DD
Galerie foto

❚ Invocând inversarea ordinii de zi și a proiectelor trecute la punctele 1 și 2 cu punctul 12, consilierii PP-DD Cosmin Bozieru și Ion Dobândă au părăsit sala de ședințe


PETRE DRĂGUȚOIU


Ieri, în Joia Mare, 19 consilieri municipali târgovișteni s-au întrunit în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Târgoviște. Pe ordinea de zi s-au aflat 25 proiecte de hotărâre, la care s-au mai adăugat altele la punctul Diverse. Invocând inversarea ordinii de zi și a proiectelor trecute la punctele 1 și 2, care vizau „constatarea încetării de drept a mandatului de consilier municipal al dlui Păunescu Mihai Andrei și validarea mandatului de consilier municipal al dlui Iancu Avram”, consilierii PP-DD Cosmin Bozieru și Ion Dobândă au părăsit sala de ședințe încă de la debutul întâlnirii.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Punctul nr. 12 a devenit punctul 1: „Proiect de hotărâre privind finanțarea Cupei României la handbal feminin din bugetul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște cu suma de 43.055 lei”, punct votat în unanimitate. Punctele următoare – proiectele de hotărâre privind transformarea unor funcții contractuale din cadrul Teatrului Municipal Târgoviște și cel privind aprobarea schimbării denumirii Teatrului Municipal în Teatrul Municipal „Tony Bulandra” Târgoviște au trecut cu unanimitate.

 

Discuții și dezbateri contradictorii au fost, cum era de așteptat, la proiectul de hotărâre privind stabilirea limitelor mandatului reprezentantului municipiului Târgoviște în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la SC Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița SA. Secretarul Primăriei Târgoviște, Chiru Cristea Cătălin, a simțit nevoia să aducă niște lămuriri:

„În mapa dvs acest proiect este sub forma unui mandat pe care să-l dați reprezentantului. Este convocată pe 30 mai o ședință pentru dezbateri și deliberare pentru Consiliul de Administrație al societății”, iar primarul Târgoviștei, Gabriel Boriga, a precizat: „va fi aprobat un nou Consiliu de Administrație în termen de 30 de zile, procedura începând de mâine (n.n. azi). Lista cu toți cei care îndeplinesc condițiile va fi analizată de CLM Târgoviște”.

Au mai trecut la vot proiectele unor planuri de urbanism, inclusiv de modificare și completare a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de amenajare și întreținere a zonelor verzi. După o scurtă pauză urma să fie discutate punctele 1 și 2, pe care le-am menționat inițial, însă consilierii au dat bir cu fugiții, rămânând în sală doar câțiva aleși și secretarul Chiru Cristea Cătălin.