08.08.2018 00:15

Școlile, zone de risc pentru consumul de droguri

Școlile, zone de risc pentru consumul de droguri
Galerie foto

*Comisar șef Nina Neacșu, de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Dâmbovița, spune că instituția desfășoară constant activități, uneori cu rezultate pozitive, de prevenire și limitare a acestui fenomen, evident în rândul elevilor, studenților și tineretului

PETRE DRĂGUȚOIU


Există asemenea zone de comercializare și consum de droguri, din păcate, în care anumiți traficanți, prin diferite tertipuri încearcă să eludeze rigorile oamenilor legii, în jurul unor unități importante de învățământ.

Cel puțin asta ne-a relatat comisar șef Nina Neacșu, de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Dâmbovița, care cunoaște exemple concrete și ne-a spus că instituția desfășoară constant activități, uneori cu rezultate pozitive, de prevenire și limitare a acestui fenomen, evident în rândul elevilor, studenților și tineretului.

Cooperare cu „Salvați copiii” Dâmbovița

După cum ne-a afirmat reprezentanta instituției, există un Program de acțiuni în acest domeniu, conform atribuțiilor menționate, în care sunt incluse persoanele cooperante pentru asistență și integrare socială. Confidențialitatea este una dintre regulile importante ale programului, în ceea ce privește consilierea și tratamentul.

Totodată, comisarul șef Nina Neacșu ne-a menționat că serviciile sunt gratuite, de informare, consiliere, management și tratament cu naltuxonă. Instituția cooperează și cu Filiala „Salvați Copiii” Dâmbovița, într-un program tematic, respectiv un Proiect Educațional, care se finalizează într-o prima etapă la 31 mai 2019.