19.08.2022 00:15

Școala Gimnazială va fi reabilitată

Școala Gimnazială va fi reabilitată
Galerie foto

Sub conducerea edilului șef, Vasile Grădinaru, comuna Raciu continuă să implementeze proiecte importante pentru dezvoltare. În fiecare an au fost demarate lucrări pe zona de infrastructură rutieră, un capitol la care comuna Raciu stă foarte bine. Acum, administrația publică locală pregătește o altă investiție de anvergură. Este vorba despre reabilitarea Școlii Gimnaziale Raciu, proiect aflat la stadiul de documentație. Primarul Vasile Grădinaru a precizat că mai este nevoie de obținerea unui aviz de la Ministrul Educației, după care, autoritățile locale trebuie să găsească sursa de finanțare.

Totodată, primarul  spune că cel mai probabil, investiția va fi derulată pe fonduri europene, deoarece Școala din Raciu necesită multe modificări, iar suma va fi cu siguranță destul de mare. De asemenea, anul trecut, administrația publică locală din Raciu  bifa inaugurarea unei investiții importante din infrastructura educațională, fiind vorba despre proiectul terenului de sport multifuncțional de la Școala Gimnazială din satul Raciu, care a fost realizat în parteneriat cu Instituția Consiliului Județean Dâmbovița.

 „Una dintre prioritățile noastre a fost mereu infrastructura școlară. De asemenea, am avut după cum bine știți și lucrări pentru infrastructura rutieră. Mai avem o documentație pentru Școala Gimnazială Raciu, avem o documentație pentru reabilitare, modernizare și extindere. Trebuie să mai luăm un aviz de la Ministerul Învățământului, după care să prindem fonduri pentru acest obiectiv de investiții. Noi am vrea pe fonduri europene, pentru că vă dați seama că o să fie vorba despre o sumă destul de mare”, a transmis primarul comunei Raciu, Vasile Grădinaru.

 

 

Ștefan Khalil