19.01.2022 00:19

Șantier demarat pentru noi locuințe ANL

Șantier demarat pentru noi locuințe ANL
Galerie foto

*În cadrul acestui proiect se construiesc 24 de unități locative, pe o suprafață de teren de 4200 de metri pătrați *Aceste locuințe vor fi destinate cadrelor medicale și didactice din Târgoviște *Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că Primăria este pregătită să asigure lucrările pentru utilități, parcări și alei pietonale


Au început lucrările de construcție al locuințelor ANL din municipiul Târgoviște! Investiția este realizată pe Bulevardul Ferdinand, în vecinătatea complexului comercial Dâmbovița Mall și a cartierului Aleea Trandafirilor. Ieri, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, și citymanagerul Gabriel Boriga, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută pe șantierul lucrărilor că în cadrul acestui proiect se construiesc 24 de unități locative, pe o suprafață de teren de 4200 de metri pătrați.

Terenul a fost pus la dispoziție de Consiliul Județean Dâmbovița. Nu în ultimul rând, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că Primăria este pregătită să asigure lucrările pentru utilități, parcări și alei pietonale. De asemenea, aceste locuințe vor fi destinate cadrelor medicale și didactice din Târgoviște. Primarul a mai precizat că  tot în zona respectivă vor mai fi construite și alte locuințe ANL, cu patru blocuri, cu câte 20 de unități locative.

„Este o zonă în plină dezvoltare din punct de vedere urbanistic”

„Iată că la Târgoviște s-a reluat construcția de locuințe ANL. Este vorba despre un prim proiect care presupune construirea a două blocuri, a câte 24 de unități locative fiecare, pe Bulevardul Regele Ferdinand. Este un teren pus la dispoziția Primăriei Târgoviște și ANL de către Consiliul Județean Dâmbovița. Este vorba despre un proiect în care administrația locală va realiza tot ceea ce înseamnă amenajarea de rețele de utilități, alei pietonale, străzi, parcări și așa mai departe, iar Agenția Națională a Locuinței construiește efectiv clădirile, unitățile locative.

Este o zonă în plină dezvoltare din punct de vedere urbanistic, în contextul în care în spatele acestei parcele de 4200 mp, unde se construiește acum, se vor mai construi încă patru blocuri ANL cu câte 20 unități locative. Este un proiect tot prin ANL pe terenul Consiliului Județean Dâmbovița, iar ulterior vrem să deschidem cartierul Aleea Trandafirilor, o zonă destul de aglomerată mai ales pe ceea ce înseamnă calea de acces și parcări, astfel încât cei care locuiesc aici și tranzitează această zonă să aibă inclusiv posibilitatea de a parca aici. Vrem să extindem parcarea din Aleea Trandafirilor, dinspre strada Neagoe Basarab astfel încât să creăm o zonă largă accesibilă tuturor. Valoarea contractului este de 11 milioane de lei, termen de execuție 12 luni. Sunt convins că termenul se va respecta… 

Repet, în Târgoviște se construiesc locuințe ANL dedicate specialiștilor în sănătate, în educație, în cadrul proiectului care este în derulare în acest moment. Mai avem un proiect important prin ANL, este vorba despre proiectul din cartierul Sagricom. Din păcate, nici în acest moment, acolo lucrurile nu se mișcă. Nu știu dacă s-a lansat licitația, ultima dată când m-am interesat nu era lansată pentru cele 146 de unități locative care trebuie să fie finalizate în zona respectivă. Administrația locală târgovișteană este pregătită realizeze toate intervențiile, toate lucrările care sunt în sarcina noastră”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

 

Ștefan Khalil