21.01.2022 00:10

Șansa lui Neguț

Șansa lui Neguț
Galerie foto

Se vorbește mult despre transferul lui Cristi Neguț (26 ani) la CFR Cluj, campioana României din ultimele trei ediții ale Ligii 1. În schimbul său, feroviarii din Gruia au trimis la Târgoviște doi jucători care nu intră în planurile lui Dan Petrescu pentru play-off, Mihai Butean și Denis Rusu, ultimul U21. Aparent, pare un schimb în dezavantajul Chindiei, care renunță la unul dintre cei mai importanți jucători, dacă nu chiar cel mai important, și aduce la schimb doi fotbaliști care au făcut tușa la CFR de ceva vreme.

Asta, înaintea reluării competiției la Liga 1, unde formația târgovișteană va duce o luptă extrem de dură pentru evitarea retrogradării. Cu un jucător de top ajuns în ultimele șase luni de contract, dar și cu o ofertă clară din partea campioanei CFR Cluj, conducătorii Chindiei au avut de luat o decizie importantă. I-au permis lui Neguț să meargă în Gruia, în schimb au obținut prelungirea înțelegerii contractuale. În aceste condiții, l-au cedat sub formă de împrumut până la finalul campionatului, când CFR se va decide dacă îl transferă sau nu definitiv.

În condițiile în care o va face, va plăti pentru el aproximativ 250.000 de euro, Chindia urmând să păstreze și procente la un eventual viitor transfer. După 6 ani petrecuți la Chindia, pentru care a evoluat în aproape 200 de meciuri și a marcat 40 de goluri, „Tabarcea” merita să facă pasul către un club mai puternic, în speță cel mai valoros din fotbalul românesc. E o șansă importantă pentru el, dar și un risc, existând și varianta să nu-l convingă pe Dan Petrescu. Plus că salariul se dublează în Ardeal, ajungând să câștige lunar 8.000 de euro, fără bonusuri.

 

 

 

Costin Mihai