29.03.2017 00:25

49 de obiective restante pun pe jar conducerea CJD

49 de obiective restante pun pe jar conducerea CJD
Galerie foto

❚ Este vorba de 12 obiective pe drumuri comunale și poduri, 15 obiective pe apă și canal, 9 obiective pe unități de învățământ, 5 obiective pe sedii de primărie, un dispensar etc. finanțate pe Programul Național de Dezvoltare Locală 1 ❚ „Lucrul mai puțin plăcut pentru noi este că până la această dată nu s-au depus situații sau nu au fost făcute solicitări pentru decontat”, a declarat președintele Alexandru Oprea ❚ În ceea ce privește PNLD 2, Dâmbovița a depus 422 de proiecte în valoare de peste 1,6 miliarde lei, urmând ca Ministerului Dezvoltării Regionale să stabilească care dintre ele intră la finanțare

VIOLETA STANCIU

 


 

Finalizarea investițiilor pe PNDL1 și demararea lucrărilor de investiții pe PNDL2! Aceasta este preocuparea principală a președintelui CJD, Alexandru Oprea, care a prezentat ieri, în cadrul conferinței de presă susținute la sediul instituției, situația investițiilor rămase de finalizat, la nivelul județului, pe Programul Național de Dezvoltare Locală 1, lucrări care se găsesc în momentul de față în diferite faze de execuție. Este vorba de 49 de obiective de infrastructură, pentru care nu s-a făcut până în momentul de față nici un fel de solicitare pentru decontarea lucrărilor la Ministerul Dezvoltării Regionale. Acesta este și motivul pentru care reprezentanții celor 49 de unități administrativ teritoriale, împreună cu reprezentanții firmelor de construcții, trebuie să se prezinte, în cursul acestei săptămâni, la sediul forului administrativ județean pentru a explica motivul acestor întârzieri.

„Avem în preocuparea noastră ceea ce se cheamă derularea obiectivelor de infrastructură din județul Dâmbovița. Joi și vineri am chemat la sediul CJD pe reprezentanții celor 49 de unități administrativ teritoriale, pe care i-am rugat să vină împreună cu constructorii, pe ceea ce înseamnă Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 1, unde mai avem în derulare 49 de obiective. Lucrul mai puțin plăcut pentru noi este că până la această dată nu s-au depus situații sau nu au fost făcute solicitări pentru decontat. La ora actuală, din ceea ce înseamnă PNDL 1 mai avem șapte obiective pe drumuri județene, 12 obiective pe drumuri comunale și poduri, 15 obiective pe apă și canal, 9 obiective pe unități de învățământ, 5 obiective pe sedii de primărie, un dispensar etc. Deci un total de 49 de obiective. Din centralizarea sumelor pe PNDL 1 rezultă o valoare de 105.792.172,19 lei. Vreau, ca măcar la nivelul anului 2016, să reușim să atragem aceste resurse. Am vorbit la Ministerul Dezvoltării Regionale și am aflat că se merge pe același principiu: dacă ai făcut situația de lucrări, în maximum 10 – 15 zile banii sunt în cont, bineînțeles dacă această situație corespunde și este verificată de cei de la MDRAP”, a precizat președintele CJD, Alexandru Oprea.

UAT –urile dâmbovițene au depus 422 de proiecte pe PNDL 2

În monitorizarea strictă a conducerii CJD se află și proiectele depuse de primăriile din județul Dâmbovița pe ceea ce se cheamă Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2! Concret, este vorba de 422 de proiecte depuse de 85 de unități administrativ teritoriale din județ, la care se adaugă CJD și două asociații de dezvoltare intercomunitară (Asociația Brâncoveanu și Asociația constituită de comunele Șotânga și Doicești pentru realizarea podului dintre aceste localități). La nivelul județului Dâmbovița sunt și 4 unități administrativ teritoriale (Pietrari, Crevedia, Caragiale și Tărtășești) care nu au depus nici un proiect pe PNDL 2.

„Pe PNDL 2 avem 422 de investiții. Acestea sunt distribuite în felul următor: pe alimentare cu apă – 17, canalizare – 14, unități de învățământ – 114, unități sanitare – 64 cu precizarea că la acestea intră atât construcția de dispensare, cât și ceea ce înseamnă dotarea unor cabinete medicale care funcționează în incinta unor unități școlare (medicina dentară, cabinete medicale), drumuri – 111, poduri și podețe – 21, obiective culturale – 6, piețe și târguri – 5, baze sportive – 10, instituții publice – 15, infrastructură turistică – 2, iluminat – 43. Valoarea centralizată a acestor investiții se ridică la suma de 1.652.577.917,22 lei. Deci este vorba de o valoare foarte mare a acestor solicitări de finanțare. Ministerului Dezvoltării Regionale i-a fost alocată o sumă totală de 30 miliarde lei, iar județul Dâmbovița are solicitări de peste 1,6 miliarde lei”, a mai menționat președintele CJD, Alexandru Oprea.