26.02.2015 00:16

36 de ore de cod galben hidrologic Dâmbovița

36 de ore de cod galben hidrologic Dâmbovița
Galerie foto

❚ Situația alarmantă vizează râurile din bazinul hidrografic Argeș superior ❚ Precipitațiile mixte prognozate pot produce viituri pe râurile mici, creșteri însemnate de niveluri, posibile inundații locale

comunicat de presă


Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică cod galben, valabilă și pentru județul Dâmbovița, pe râurile din bazinul hidrografic Argeș superior (județele Argeș și Dâmbovița). Perioada avertizărilor hidrologice este cuprinsă între ziua de astăzi, 26 februarie a.c., ora 03.00, până mâine, 27 februarie, ora 16.00.

Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 36 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate și a cedării apei din stratul de zăpadă din zona de munte. În urma acestei atenționări au fost înștiințate Comitetele locale pentru Situații de Urgență din zona vizată, pentru a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor.

 

Biroul de presă al Instituției Prefectului Dâmbovița