16.05.2020 09:47

32 de salariați ARCTIC Găești au COVID-19

32 de salariați ARCTIC Găești au COVID-19
Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ca urmare a identificării de către D.S.P. Dâmbovița a două cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS Co-V-2 în data de 7 și  9.05.2020, la nivelul S.C. Arctic S.A. Găesti, unitatea a decis testarea profilactică a tuturor contacților de muncă din hala de producție “asamblare uși”.

         Testările efectuate la primii 100 de salariați au evidențiat pozitivarea a 32 de persoane, care nu prezentau simptomatologie specifică COVID 19 și care nu au fost contacți apropiați cu cele două cazuri de îmbolnăvire, conform definiției de caz.

         D.S.P. Dâmbovița a  dispus dirijarea celor 32 de persoane către Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.Totodată, au fost identificați toți contacții intradomicilari și s-a dispus măsura izolării acestora la domiciliu timp de 14 zile, cu monitorizare medicală, conform metodologiei în vigoare.

         Pentru investigarea epidemiologică extinsă, având în vedere apariția de noi cazuri pozitive asimptomatice, în  cursul  dimineții, două echipe din cadrul D.S.P. Dâmbovița s-au deplasat la sediul societății comerciale.

         Va continua testarea profilactică a întregului colectiv de salariați, care iși desfasoară activitatea în cadrul aceleiași hale de producție.

         Se vor menține măsurile dispuse anterior, încă de la apariția primului caz de îmbolnăvire .

         S-a impus închiderea liniilor de producție 3 și 4, schimbul 1, începând de astăzi 15 mai 2020, până luni 18 mai 2020, timp în care vor fi efectuate operațiuni de dezinfecție generală cu operator specializat.

         Ancheta epidemiologică este în derulare.

 

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Sorin STOICA