06.12.2017 00:21

250 de drumuri județene fără contracte de deszăpezire

250 de drumuri județene fără contracte de deszăpezire
Galerie foto

❚ „Suntem la a treia variantă de plan de măsuri și de interpelare a unităților administrativ teritoriale în legătură cu stadiul contractelor de deszăpezire”, a subliniat prefectul județului, Antonel Jîjîie ❚ Până acum, Consiliul Județean a reușit să contracteze o parte din drumurile județene, însă deși au fost nouă proceduri de achiziție publică, nu s-a reușit atribuirea contractelor ❚ „E bine să informăm populația despre posibilitățile pe care le avem de a realiza deszăpezirea. În același timp trebuie să spunem că deszăpezirea se realizează cu resurse importante și nu toate unitățile administrativteritoriale dispun de resursele necesare”, a declarat prefectul

VIOLETA STANCIU

 


 

Instituția Prefectului Dâmbovița este preocupată de stadiul actual al contractelor de deszăpezire, dar și de asigurarea stocurilor de material antiderapant! Subiectul s-a aflat pe agenda ultimei ședințe de Colegiu Prefectural, când prefectul județului, jr. Antonel Jîjîie, a trecut în revistă planul de măsuri. Chiar dacă activitatea în sine cade în sarcina exclusivă a administrațiilor publice județene și locale, Instituția Prefectului se implică în mod activ în bunul mers al lucrurilor fie prin mediatizarea situațiilor concrete privind contractele de deszăpezire pe site-ul instituției, fie prin semnalarea unor eventuale derapaje. Potrivit prefectului Antonel Jîjîie, la momentul actual, 250 km de drumuri județene sunt descoperite la „capitolul” contracte de deszăpezire.

„Suntem la a treia variantă de plan de măsuri și de interpelare a unităților administrativ teritoriale în legătură cu stadiul contractelor de deszăpezire. Deszăpezirea și asigurarea stocurilor nu este problema Inspectoratului pentru Situații de Urgență și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Ea este o problemă a noastră în momentul în care devine situație de urgență. De drept deszăpezirea aparține administrației publice județene și locale. Pe site-ul Prefecturii am afișat situația actualizată cu stadiul contractelor, pe cele trei categorii de drumuri – naționale, județene și comunale. Pe fiecare localitate, veți găsi cine realizează deszăpezirea, ce stocuri are la momentul acesta, dacă face deszăpezirea cu resurse proprii sau dacă activitatea a fost contractată. CJD a reușit să contracteze o parte din drumurile județene. Mai avem la momentul acesta 250 km de drumuri județene necontractate... Deși au fost nouă proceduri de achiziție publică, nu s-a reușit atribuirea contractelor. Pe drumurile naționale, județul Dâmbovița are 349 km, din care 260 km țin de Secția de Drumuri Târgoviște și 49 de Secția de Drumuri București. Mai avem și 32 km pe autostradă. Veți găsi pe site-ul Instituției Prefectului și pentru aceste secțiuni de drumuri cine asigură deszăpezirea și ce stocuri de materiale antiderapante avem... E bine să informăm populația despre posibilitățile pe care le avem de a realiza deszăpezirea. În același timp, trebuie să spunem că deszăpezirea se realizează cu resurse importante și nu toate unitățile administrativ teritoriale dispun de resursele necesare”, a declarat prefectul județului Dâmbovița.