23.10.2014 00:07

24 ore Cod galben meteo și hidro

24 ore Cod galben meteo și hidro
Galerie foto

❚ Sunt prognozate precipitații abundente și chiar mixte cu consecința creșterilor de debite și niveluri pe unele râuri și posibile depășiri ale cotelor de atenție și de inundație

comunicat de presă


 

Administrația Națională de Meteorologie și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au emis ieri atenționare meteo și, respectiv, hidro Cod galben, valabilă și pentru județul Dâmbovița, pentru intervalul 23 octombrie (ora 23.00) – 24 octombrie (ora 23.00).

Fenomenele vizate sunt ploi însemnate cantitativ, precipitații mixte, intensificări ale vântului. În intervalul menționat vremea se va răci accentuat în toate regiunile și va continua să plouă în cea mai mare parte a țării. În toate zonele de munte și de deal se vor cumula cantități de peste 20-25 l/mp și izolat peste 40-50 l/mp.Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăși temporar 50-60 km/h. În a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 octombrie) și în cursul zilei de vineri, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în Carpații Orientali și în jumătatea de nord a Moldovei.

Codul galben hidrologic este valabil pentru intervalul 23 octombrie (ora 23.00)-25 octombrie (ora 12.00), pe râurile din bazinul superior și mijlociu al Argeșului. Fenomenele vizate sunt creșteri importante de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție și de inundație.

Au fost informate comitetele locale pentru situații de urgență care au obligația să monitorizeze cu atenție evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariției unor evenimente deosebite.

 

Biroul de presă al Instituției Prefectului Dâmbovița