24.05.2023 00:08

24 de jucători sunt la final de contract

24 de jucători sunt la final de contract
Galerie foto

* Până la un punct, președintele Marcel Ghergu a menținut un echilibru financiar, apoi a început să piardă controlul situației, fără o echipă puternică de colaboratori, care să atragă surse suplimentare de finanțare

 

Sorin Paraschiv, directorul sportiv al Chindiei, a transmis după meciul de tristă amintire cu Voluntari, că nu mai puțin de 24 de jucători au ajuns la final de contract. O cifră uriașă, o informație care provoacă frisoane suporterilor. Se știa de Căbuz, că a semnat cu Voluntari, de Jipa, care a ales Hermmanstadt, însă ultimul nu a reprezentat o piesă importantă la Târgoviște. Cei mai mulți au așteptat finalul de campionat, să cunoască destinația Chindiei pentru noul sezon. Sunt câțiva care s-au înțeles deja cu alte cluburi și pe care o să-i vedeți în continuare în SuperLigă. În ultimele meciuri, au cam sărit coarda. Nici în decisivul cu Voluntari nu s-au omorât cu firea.

Tot localnicii și-au dat sufletul pe teren

Golurile au fost marcate de locanici (Neguț și Șerban), introduși după pauză. Ultimul a intrat pe teren mai mult cu forța, chit că medicii i-au recomandat să nu riște. „Tabarcea” a răbufnit la final, lovind în direcția Consiliului Județean Dâmbovița. A anunțat apoi că va pleca de la Chindia. Dani Popa era răvășit. Șerban a plâns cel mai mult. Celea era în stare de șoc și la câteva ore după meci. A plâns neîntrerupt, în brațele suporterilor. Lui Hotoboc i s-a făcut rău la cabine, fiind nevoie de intervenția personalului de pe Ambulanță. Angajații clubului erau și ei distruși, nu aveau pornire către case. „Oare ce s-o alege de echipa asta, de noi?”. Marcel Ghergu s-a retras într-un colț, rezemat de perete. După 9 ani la conducerea clubului, construcția lui managerială s-a prăbușit în cel mai nepotrivit moment. Tocmai când echipa a revenit acasă, la meciul inaugurării. A urmat o noapte neagră, chinuitoare. Nu pentru toți. Sunt jucători care s-au întreținut până dimineață la un pahar. Nu au pus prea mult la suflet, oricum vor pleca definitiv de la Chindia.

Ciobotariu nu a uitat...

Ciobotariu e un bun actor. L-a lăudat pe Toni Petrea, a lăudat publicul, a apreciat stadionul, a spus că-i pare rău pentru Chindia, echipă pe care a simțit-o aproape într-un timp, când băiatul său, Denis, juca la Târgoviște. Însă, pe teren, jucătorii de la Voluntari au luptat de parcă ei ar fi retrogradat. „Ciobi nu a uitat cum a plecat copilul lui de la Chindia, cu restanțe neplătite. Uite că i-a plătit-o acum lui Marcel. Până și Rață a vrut să fie pe teren. Știți doar cum a plecat de la Chindia. Și el a avut un cui contra lui Ghergu”, s-au exprimat oameni din anturajul ilfovenilor. Poate că au dreptate, poate că exagerează, acum nu mai contează. Voluntari ne-a refuzat dreptul la Liga 1 și în 2018, la baraj, Voluntari ne-a îngropat și acum. „Chindia nu a retrogradat în acest meci, ci în altele din play-out”, a mai încercat o eschivă Ciobotariu la conferința de presă. Mda...

Ghergu nu a avut o echipă solidă de colaboratori

E inacceptabil ca un asemenea meci, ultimul din play-out, decisiv, să se joace cu fotbaliști neplătiți de 3 luni. De fapt, în ultimul an și jumătate, nu-și aduc aminte să fi avut vreodată salariile achitate la zi. Au fost vremuri grele, cu eșalonări de plată către bugetul de stat, sume importante, cu eforturi uriașe pentru a îndeplini condițiile de licențiere, cu meciuri jucate numai în afara județului, cu litigii, cu bonusuri neachitate și multe altele. Până la un punct, Marcel Ghergu a menținut un echilibru financiar, apoi a început să piardă controlul situației, fără o echipă puternică de colaboratori, care să atragă surse suplimentare de finanțare. A muncit, pe alocuri, ca un nebun, însă a făcut și multe greșeli. Prea multe pentru președintele unui club de SuperLigă. Am mai scris-o. Era inteligent să se retragă la finalul sezonului trecut, după barajul câștigat dramatic cu Chiajna. Acum, va părăsi Chindia cu capul plecat și în fluierăturile suporterilor. Și dacă i se va propune să continue, ceea ce nu credem, nu știm dacă mai acceptă. Probabil că s-ar fi retras, oricum, la finalul sezonului, chit că echipa s-ar fi salvat. A obosit, așa cum a și recunoscut. Uzura celor 9 ani de președinție și-a spus cuvântul. Nu Ghergu e problema Chindiei acum, ci situația financiară, contractuală. Momentul e crunt și trebuie gestionat rapid, dar cu înțelepciune. Multe cluburi care au retrogradat din SuperLigă s-au prăbușit. Atenție mare!

 

 

C.M.