13.03.2023 00:14

23 martie 2023, termenul limită pentru ajutorul de stat

23 martie 2023, termenul limită pentru ajutorul de stat
Galerie foto

*„Cererea nu este foarte mare, din câte observ, am identificat noi 130 de potențiali crescători care s-ar încadra acestor condiții”

 

În atenția crescătorilor de bovine din județul Dâmbovița! Au mai rămas doar câteva zile, 23 martie 2023 fiind termenul limită, până când aceștia mai pot solicita ajutorul de stat specific acordat în contextul crizei provocate de războiul din Ucraina. Potrivit purtătorului de cuvânt al APIA Dâmbovița, Oana Năstase la nivelul județului au fost identificați 130 de potențiali crescători de bovine care s-ar încadra la acest sprijin, numai că din păcate mulți dintre fermieri nu dețin documente de livrare a laptelui...

„Vreau să reamintesc crescătorilor de bovine că până pe 23 martie 2023 mai pot solicita ajutorul de stat în conformitate cu prevederile Ordonanței 3. Este un ajutor specific acordat în contextul crizei provocate de războiul din Ucraina. Ca și condiții specifice pentru solicitarea acestui ajutor voi aminti că trebuie să dețină minim 10 vaci adulte, iar în zona montană defavorizată crescătorul trebuie să dețină minim 5 vaci și trebuie să fi livrat lapte în perioada 1 august -31 decembrie 2022 și totodată să dețină documente pentru aceste livrări. Cererea nu este foarte mare, din câte observ, am identificat noi 130 de potențiali crescători care s-ar încadra acestor condiții. Până la momentul acesta nu au depus cerere decât 15 dintre ei. Din ce am discutat telefonic cu fiecare ei am văzut că nu au documente, s-a livrat lapte dar nu au documente care să ateste această livrare și astfel nu se pot încadra pentru a beneficia de acordarea acestui sprijin”, a declarat purtătorul de cuvânt al APIA Dâmbovița, Oana Năstase în cadrul unei recente conferințe de presă.

 

 

Violeta Stanciu