15.06.2022 00:14

23.508 cereri unice de plată depuse

23.508 cereri unice de plată depuse
Galerie foto

*,,În această perioadă se fac anumite modificări ale declarației pe suprafață, la solicitarea noastră, pentru că până acum au fost permise modificările la solicitarea fermierilor, pentru rezolvarea neconcordanțelor’’

 

 

Violeta Stanciu


Campania de depunere a cererilor unice de plată la APIA Dâmbovița, pentru anul 2022, a ajuns la final! Au fost depuse 23.508 cereri pentru o suprafață de 130.569 ha. S-a intrat în faza de control preliminar și de remediere a neconcordanțelor.

,,Am ajuns la finalul campaniei de depunere cereri unice, mai exact s-a epuizat și perioada de penalități. Activitatea de depunere cerere unică este o activitate foarte complexă care se va încheia pentru anul 2022 deabia pe 30 iunie 2023. La final de campanie pot spune că am totalizat un număr de 23.508 cereri  pe o suprafață de 130.569 ha, iar din cele 23.508 cereri 1464 au componentă zoo, adică au scheme pentru zootehnie. La acest moment suntem în faza de control preliminar, au fost extrase și transmise către fermieri  2842 de notificări care îi înștiințează despre anumite neconcordanțe, de anumite erori care nu sunt grave și care pot fi remediate, pentru că este vorba fie de amplasare eronată, fie de suprapuneri de parcele... Deci totul se poate remedia. În această perioadă se fac anumite modificări ale declarației pe suprafață la solicitarea noastră, pentru că până acum au fost permise modificările la solicitarea fermierilor, pentru rezolvarea neconcordanțelor. După întâlnirea cu toți cei 2842 de fermieri se operază și se procesează toate aceste modificări din sistemul electronic și va fi extras eșantionul de control pe teren, o altă etapă prin care trec cererile noastre de plată’’, a precizat purtătorul de cuvânt al APIA Dâmbovița, Oana Năstase în cadrul unei recente conferințe de presă.