14.02.2018 00:20

22 de percheziții în forță la evazioniști

22 de percheziții în forță la evazioniști
Galerie foto

* Ieri dimineață, polițiștii din Dâmbovița au efectuat 22 percheziții, la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro, prin infracțiuni economice  * Au participat polițiști din Târgoviște, Găești, Pucioasa și Fieni, precum și efective din București, Giurgiu, Argeș și Prahova

A.V.


La data de 13 februarie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice, ordine publică, investigații criminale și luptători pentru acțiuni speciale din cadrul Inspectoratorului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au efectuat 22 percheziții, în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Argeș și Prahova. Acțiunea a vizat destructurarea unei grupări infracționale specializate în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Perchezițiile, în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Argeș și Prahova

Astfel, în perioada 2014-2017, cei în cauză, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, nu ar fi evidențiat în contabilitate venituri obținute în urma operațiunilor cu materiale reciclabile. De asemenea, aceștia ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de cheltuieli fictive. Prejudiciul cauzat este de peste un milion de euro. La activități au participat și polițiștii din Târgoviște, Găești, Pucioasa și Fieni, precum și efective din București, Giurgiu, Argeș și Prahova. Totodată, au fost puse în executare 7 mandate de aducere la audieri, pe numele persoanelor bănuite că au săvârșit infracțiunile.