13.01.2016 00:20

2016, anul informatizării la Biblioteca Județeană Dâmbovița

2016, anul informatizării la Biblioteca Județeană Dâmbovița
Galerie foto

❚ Conducerea instituției a organizat ieri prima conferință de presă din acest an, în care s-a trecut în revistă activitatea de anul trecut, punându-se însă accent pe manifestările din acest an ❚ Dintre acestea, le amintim doar pe cele din luna curentă: Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie), cu invitat de onoare prof.univ.dr. Nicolae Georgescu, eminescolog, Concursul județean anual „24 ianuarie 1859 în conștiința românilor”, „Atelier Caragiale” (30 ianuarie) ❚ Un proiect asumat de conducerea Bibliotecii pentru 2016 este introducerea fondului de carte în sistem informatic, însă în privința colecțiilor speciale nu se poate spune nimic deocamdată, veștile despre buget nefiind „pozitive”

VIRGIL VOINESCU


Conferința de presă a Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” Dâmbovița, de ieri, 12 ianuarie, prima din acest an, condusă de directorul instituției, Agnes Erich, a fost una de bilanț, vizând principalele proiecte culturale și editoriale ale anului trecut (2015).

Alături de directorul Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” Dâmbovița, la întâlnirea cu presa, a mai participat și purtătorul de cuvânt al instituției, Alexandru Ștefănescu, responsabil de colecțiile rare în cadrul Bibliotecii Județene Dâmbovița.

 

„Să îmi asum ceva, fără ajutor financiar, nu am cum”

Directorul Agnes Erich a prezentat cu acest prilej și proiectele culturale propuse a fi realizate în anul curent. Astfel, în anul 2016, vor continua activitățile pe proiectele de tradiție ale instituției, iar ca proiect principal profesional asumat este informatizarea în totalitate a bibliotecii, ceea ce presupune introducerea fondului de carte în sistem informatic.

„În ceea ce privește animația culturală, mergem înainte cu tot felul de activități și cu propuneri ce vor veni din partea comunității. Întotdeauna am acceptat propunerile și am organizat evenimentele respective. Deci, eu personal îmi doresc să completăm baza de date și îmi doresc să continuăm proiectul editorial: volumul al doilea de la colecțiile speciale. Nu știm dacă vom putea. Oricum, veștile la momentul acesta, referitor la buget, nu sunt pozitive și ca să îmi asum ceva, fără ajutor financiar, nu am cum. Dar vedem ce se va întâmpla”, a precizat directorul Bibliotecii „I.H. Rădulescu” Dâmbovița.

 

O parte dintre activitățile culturale ale anului 2016

Pe lista proiectelor din acest an sunt incluse activitățile culturale de tradiție: Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie) invitat de onoare fiind prof.univ.dr. Nicolae Georgescu, eminescolog, care va lansa Ediția princeps Eminescu „Din misterele literaturii române”. De asemenea, lista mai cuprinde Concursul județean anual „24 ianuarie 1859 în conștiința românilor”, „Atelier Caragiale” (30 ianuarie), Școala altfel – „Să știi mai mult, să fii mai bun” (aprilie), Ziua Bibliotecarului din România, Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor (23 aprilie) - „Flashmob de promovare a lecturii”, „Seara de carte la Târgoviște” (activitate bilunară), „Lecturi publice”, realizat în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Târgovișteni (lunar), „Creativitate și talent”, „Vacanță la bibliotecă” (iulie-august), „Zilele Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” Dâmbovița (în luna noiembrie), alte activități culturale cu caracter inedit și o serie de activități editoriale.