19.01.2022 00:18

20 de sindicaliști din Poliția Dâmbovița, la protest la București!

20 de sindicaliști din Poliția Dâmbovița, la protest la București!
Galerie foto

Ieri, marți, 18 ianuarie, a fost a doua zi în care sindicaliștii din poliție și penitenciare, și nu numai, au protestat în fața Ministerului de Finanțe, dar vor urma multe alte zile de acest gen, pentru că aceștia au aprobare pentru proteste până la sfârșitul lunii februarie. La protestul de ieri de la București au participat și 20 de sindicaliști din județul Dâmbovița, care au fost însoțiți de liderul de sindicat din Poliția Dâmbovița, Florin Bălan.

„Avem aprobare pentru proteste până la sfârșitul lunii februarie”

„Astăzi a fost a doua zi de proteste în fața Ministerului de Finanțe, dar am înțeles că d-ul ministru este plecat în afara țării. Nu există dorință de dialog, pentru că sunt și secretari de stat, consilieri care pot dialoga cu noi... în lipsa ministrului. Din Dâmbovița au plecat la București, la protest,  20 de sindicaliști. Protestul polițiștilor va avea loc în fiecare zi, cu 100 de partipanți, pentru că așa prevede legea, dar nu există dorința ministrului de a dialoga cu noi și a găsi o soluție de punere în aplicare a legii.

Noi avem aprobare pentru proteste până la sfârșitul lunii februarie, iar Ministerul de Finanțe va fi zilnic pichetat între orele 10.00-12.00. La protest participă sindicatele din Penitenciare și Poliție, pensionarii MAI, sindicatul cadrelor militare. Ideea este că nu se dorește un dialog cu noi deși ar trebui să ne explice care este motivul pentru care nu se pune în aplicare legea salarizării. Cum se găsesc bani pentru tot felul de lucruri se pot găsi și pentru situația aceasta, se pot găsi soluții dacă există voință și dialog.

Problema este că nu există dialog, pentru că dacă se trece la dialog, ambele părți împreună pot găsi soluții... Trebuia să se vină din timp cu un program, să existe un studiu, toată lumea discută această problemă, dar cei din MAI nu vin cu soluții, noi le-am propus soluții, dar le-au ignorat de ani de zile. La un moment dat când se întâmplă tot felul de evenimente începem să ne întrebăm noi, ca cetățeni, din ce cauză? Pâi tocmai din cauza asta, pentru că ignorăm sistemul...”, a declarat liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

 

 

Violeta Stanciu