06.10.2022 00:12

2-3 cazuri de infecții COVID-19 numai la Centrul de testare!

2-3 cazuri de infecții COVID-19 numai la Centrul de testare!
Galerie foto

*„Nu a dispărut complet infecția COVID, dar nici nu sunt foarte multe cazuri pe Centrul de testare, probabil că la UPU și Infecțioase au fost mai multe cazuri”

 

 

Infecția Covid -19 nu a dispărut complet din viața oamenilor! Persoanele infectate cu noul tip de coronavirus sunt într-adevăr din ce în ce mai puține, dar nu se poate vorbi încă de o eradicare a bolii. Cel puțin așa susține medicul Margareta Zebreniuc, responsabila Centrului de testare și evaluare Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște care se confruntă aproape zilnic cu câte 2-3 astfel de cazuri. Pe total spital, numărul de infecții Covid-19 este posibil să fie ceva mai mare pentru că se mai fac testări și… la UPU, Infecțioase, dar și pe secții.   

,,Noi încă funcționăm cu Centru de testare Covid-19 pe un program de 8 h/zi, dar și cu Centrul de evaluare. Tendința, în ultimul timp, este de scădere a cazurilor pozitive, nu a testărilor pentru că lumea se mai testează, dar din ce mi-au spus colegii… cazurile pozitive sunt mai puține pe centrul nostru de testare. De exemplu, marți, 4 octombrie 2022, am avut 2 pozitivi pe Centrul de testare, dar să știți că testează și UPU și Infecțioasele și secțiile. Deci vorbesc doar de Centrul de testare de la SJUT.  Luni, 3 octombrie am testat  7 persoane, dar nu a fost niciun caz pozitiv, pe 2 octombrie am avut 2 cazuri pozitive,  pe 25 septembrie am avut 3 cazuri pozitive, pe 27 septembrie am avut alte 2 cazuri pozitive… Deci cam pe aici suntem, câte 2 cazuri pozitive… Nu a dispărut complet infecția Covid, dar nici nu sunt foarte multe cazuri pe Centrul de testare, probabil că la UPU și Infecțioase au fost mai multe cazuri. Am zis să menținem centrul de testare cu funcționare de 8 h pe zi. Dacă adresabilitatea va scădea probabil că vom mai reduce programul, fără să-l închidem, dar ne consultăm  totdeauna și cu Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița și decidem”, ne-a declarat ieri dr. Margareta Zebreniuc, responsabil Centrul de testare și evaluare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

 

 

Violeta Stanciu