23.06.2022 00:17

194 angajări după recenta Bursă generală a locurilor de muncă

194 angajări după recenta Bursă generală a locurilor de muncă
Galerie foto

În data de 20 mai 2022, AJOFM Dâmbovița, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița a organizat Bursa generală a locurilor de muncă. Acțiunea s-a desfășurat în Târgoviște, având ca locație Clubul Studenților.

În cadrul Bursei au fost organizate standuri speciale pentru: Economie socială (luna mai este dedicată economiei sociale), Formare profesională (a oferit consultanță de specialitate celor interesați), respectiv EURES (medierea locurilor de muncă vacante în Spațiul European).

Din cei 735 de agenți economici contactați, s-au prezentat la bursă 76, care au pus la dispoziția celor interesați 787 de locuri de muncă vacante. Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, care au participat la eveniment, a fost de 685, din care 311 persoane au fost selectate și programate la interviuri în vederea angajării.

Domeniile care au oferit cele mai multe locuri de muncă au fost: industria metalurgică, industria prelucrătoare,  construcții, comerț, transporturi, hoteluri și restaurante, fabricarea de aparate și echipamente electrice, industria alimentară, industria de apărare, industria textilă, turism, servicii (inclusiv sociale).

La o lună de la desfășurarea Bursei, înregistrăm 194 încadrări în muncă, din care  38 șomeri indemnizați și 156 șomeri neindemnizați.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița