24.11.2015 00:16

17 miliarde lei vechi pentru modernizarea drumurilor comunale

17 miliarde lei vechi pentru modernizarea drumurilor comunale
Galerie foto

❚ Conform programului, o primă etapă de proiect a fost realizată și s-a turnat covor asfaltic pe o lungime de 4 kilometri din DC 70 - DC 72 ❚ În funcție de fondurile ce vor fi alocate, va intra la modernizare și un tronson de 1,39 kilometri în localitatea Odaia Turcului

VIRGIL VOINESCU


Drumurile comunale (DC 70 - DC 72) din zona comunei Mătăsaru sunt într-un amplu proces de modernizare. Conform programului, o primă etapă de proiect a fost realizată. Potrivit primarului Naie Radu, aceasta a însemnat aplicare de covor asfaltic bituminos pe o lungime de 4 kilometri, lucrarea continuând cu execuția a opt podețe pe ambele părți ale sectorului de drum ce corespund marilor intersecții din traseu.

„Modernizarea infrastructurii rutiere continuă, fiind una dintre prioritățile momentului pentru administrația locală. Se lucrează la acest tronson rutier și în același timp pregătim noi proiecte de asfaltare”, ne-a declarat edilul comunei.

Investiția pe DC 70 - DC 72 este finanțată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării în sumă totală de peste 17 miliarde lei vechi. În funcție de fondurile ce vor fi alocate, va intra în lucru pentru modernizare și un tronson de drum în localitatea Odaia Turcului.

„Aici este vorba despre un tronson de 1,39 kilometri. Totul ține însă de fondurile ce ne vor fi alocate. Vorbind însă pe ceea ce este în graficul de execuție, lucrările trebuie încheiate până la finalul anului în curs”, ne-a declarat primarul Naie Radu.

În planurile administrației locale, se mai află și alți 7 kilometri de drumuri de exploatare, din extravilanul comunei, care ar urma să fie modernizați cu susținere financiară de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

„Dosarul este la acest moment în evaluare. Dacă va fi eligibil, în primăvara lui 2016 ar putea începe și această lucrare”, a mai precizat edilul de la Mătăsaru.