12.01.2023 00:10

17 dosare pentru medici, la Comisia de Disciplină

17 dosare pentru medici, la Comisia de Disciplină
Galerie foto

*14 au fost soluționate prin stingerea acțiunii disciplinare asupra medicilor cercetați, iar unul din dosare s-a finalizat cu sancționarea medicului în cauză

 

Președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu a anunțat, în cadrul unei recente conferințe de presă, că în anul 2022 pe rolul comisiei de disciplină au fost înregistrate 17 dosare disciplinare, la această dată fiind soluționate 15 dosare, iar 2 sunt în curs de soluționare. Jean Popescu susține că plângerile din 2022 au vizat cercetarea disciplinară a unui număr de 22 de medici, din care 5 medici de familie și 17 medici de alte specialități.

„14 dintre dosarele disciplinare au fost soluționate prin stingerea acțiunii disciplinare asupra medicilor cercetați, iar unul din dosare s-a finalizat cu sancționarea medicului cercetat. Două dintre deciziile Comisiei de disciplină teritoriale au fost contestate. Conform procedurilor legale contestațiile și dosarele disciplinare întocmite au fost înaintate Comisiei Superioare de Disciplină a Colegiului Medicilor din România”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița, dr. Jean Popescu.

Violeta Stanciu