05.09.2014 19:54

12 microbuze școlare pentru elevii din județul Dâmbovița

12 microbuze școlare pentru elevii din județul Dâmbovița
Galerie foto

ANA MARIA POPESCU


Vicepremierul Liviu Dragnea a venit special vineri, 5 septembrie a.c., la Târgoviște pentru a înmâna cheile microbuzelor direct primarilor din județ. Acțiunea a avut loc pe Platoul Prefecturii, acolo unde edilii i-au strâns mâna vicepremierului și i-au mulțumit pentru sprijinul oferit sistemului educațional.

 

Localitățile care s-au ales cu microbuze școlare sunt Voinești, Răscăieți, Vișina, Bărbulețu, Nucet, Ocnița, Tătărani, Dragomirești, Bucșani, Cornățelu, Buciumeni și Lucieni.

 

Totodată, vicepremierul Liviu Dragnea a semnat la sediul Consiliului Județean și două contracte de reabilitare școli, la Voinești si Gura Șuții, dar și 31 de contracte pentru lucrări la drumuri și poduri, apă și canalizare, care se vor realiza prin Programul Național de Dezvoltare Locală (OUG 28).

 

Valoarea contractelor semnate vineri este de 9 milioane lei (90 miliarde lei vechi), iar localitățile beneficiare sunt Brănești, Cornești, Mănești, Răzvad, Slobozia Moară, Răcari, Bărbulețu, Braniștea, Costeștii din Vale, Comișani, Malu cu Flori, Pietrari, Pucheni, Sălcioara, Hulubești, Mătăsaru, Perșinari, Văleni Dâmbovița, Găești, la care se adaugă și 11 contracte ale CJD pentru lucrări drumuri județene.

{GOOGLE_AD_BOX1}

„Am venit în Dâmbovița pentru a înmâna cheile la încă 12 microbuze, în plus față de cele 5, care au fost înmânate în fața Guvernului, în prima tranșă de 100, atunci când au ieșit de pe linia de fabricație primele 100. De asemenea, astăzi vom semna 2 contracte de reabilitare școli, din cele 8, care vor fi semnate în zilele următoare. Și este vorba aici de programul de reabilitare școli, finanțat prin fonduri europene, după ce am realocat 240 milioane Euro din alte programe operaționale – de la POS Transport și POS Mediu – pentru a continua lucrările la sutele de școli sau sutele de șantiere, deschise în anii precedenți, începând cu 2007, în toată țara”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

Mai multe informații și declarații puteți citi în ediția de luni a cotidianului „Jurnal de Dâmbovița”.