20.03.2015 00:14

12 aleși locali PSD au demisionat în bloc

* Se pare că decizia celor 6 consilieri locali și a supleanților acestora de a demisiona face parte din strategia social-democraților de a provoca alegeri anticipate în respectiva localitate

A.V.


Consilierii locali PSD din comuna Vulcana Pandele și-au dat în bloc demisia din forul decizional local. Ei nu fac parte din pleiada migratorilor politici pe celebra ordonanță guvernamentală 55/2014, ci se pare că dau curs unei strategii a social-democraților de a provoca alegeri anticipate în respectiva comună.

Printr-un document semnat de președintele PSD Adrian Țuțuianu și publicat de site-ul www.stiripesurse.ro, conducerea PSD Dâmbovița a anunțat în data de 16 martie a.c. Consiliul Local Vulcana Pandele, primăria localității și pe secretarul unității administrativ-teritoriale că toți cei 6 consilieri locali social-democrați, împreună cu cei 6 supleanți ai acestora, renunță practic la pozițiile obținute la alegerile locale din 2012.

Social-democrații solicită Consiliului Local al comunei Vulcana Pandele să adopte în următoarea ședință o hotărâre prin care să ia act de încetarea mandatelor celor 12 aleși ai PSD și să declare vacante locurile acestora. Consecința firească ar fi organizarea alegerilor anticipate în Vulcana Pandele, actualmente condusă de primarul interimar Marius Boștinaru. Deși a fost exclus din PSD, Marius Boștinaru a rămas totuși în fruntea primăriei din cauză că aleșii locali din partea PNL, PP-DD și Partida Romilor nu au luat act de încetarea mandatului acestuia.