02.04.2015 00:19

"100 de ani de cercetășie în România"


Galerie foto

❚ Supranumită „școala fără catedre și fără bănci”, o adevărată „școală de împuternicire”, așa cum i-au spus chiar cei care au pus bazele cercetășiei în România, Gheorghe D. Mugur și prof. Gheorghe Munteanu Murgoci, aceasta este prezentată într-o expoziție deschisă de azi până pe 15 mai a.c.

PETRE DRĂGUȚOIU


De astăzi, 2 aprilie, până pe 15 mai a.c., Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște organizează, la Muzeul de Istorie, expoziția temporară „100 de ani de cercetășie în România – 25 de ani de la reînființarea Asociației Cercetașii României”.

 

„Cercetașii României” sau educația în mijlocul naturii

Expoziția este organizată în colaborare cu Consiliul Județean, Centrul Local Cercetașii României „Naparis” Pucioasa, Garnizoana Târgoviștei, Biblioteca Județeană Dâmbovița.

Sub genericul „Creăm o lume mai bună”, Organizația „Cercetașii României” și-a propus o educație completă, realizată în mijlocul naturii. Dr. Ovidiu Cârstina, directorul Complexului Muzeal „Curtea Domnească”, a subliniat: „O adevărată «școală de împuternicire», așa cum a fost caracterizată de cei care i-au definit țelurile – Gheorghe D. Mugur și prof. Gheorghe Munteanu Murgoci – școală fără catedre și fără bănci, fiind și astăzi o latură importantă a educației non-formale”.

Parteneri pentru această expoziție sunt și Centrul local „Savant Gheorghe Munteanu Murgoci” din București, Asociația Cultural-Stiințifică „In memoriam Gheorghe Munteanu Murgoci” din Ploiești, dovedindu-se astfel încă o dată interesul pe care instituțiile îl manifestă față de istoria și importanța misiunii cercetării în România.

Organizarea expoziției este responsabilitatea specialistului conservator Elena Diaconu – în ceea ce privește etalarea obiectelor și a condițiilor de microclimat, și a consilierului Doinița Simescu – tehnoredactarea colajelor pentru realizarea afișelor.