02.08.2017 00:17

100.000 de lei pentru anveloparea Grădiniței Dobra

100.000 de lei pentru anveloparea Grădiniței Dobra
Galerie foto

❚ Din cauza numărului foarte mic de copii, cealaltă grădiniță, de la Mărcești se află momentan în stand-by la acest capitol al termoizolării

VIOLETA STANCIU


Anveloparea grădinițelor din localitate, în atenția autorităților publice locale din comuna Dobra! Prima care va beneficia de investiții importante în acest an este Grădinița Dobra, unde vor funcționa din toamnă două grupe de preșcolari, cu posibilitatea să se formeze și o a treia grupă. Cealaltă grădiniță, din satul Mărcești, rămâne momentan în așteptare, deși edilul comunei intenționează să izoleze termic și acest imobil, din cauza faptului că numărul foarte mic de copii (o singură clasă) nu mai permite efectuarea unor astfel de cheltuieli.

„În strategia de dezvoltare a comunei Dobra se află în acest an și anveloparea Grădiniței Dobra, pentru care am prins 100.000 de lei. Proiectul este gata și merg pe ideea să scot la licitație această lucrare. Vreau să fac anveloparea clădirii și la Grădinița de la Mărcești, numai că aici avem o problemă în sensul că ne mai rămâne, din toamnă, doar o singură grupă de copii. Acesta este motivul pentru care nu pot să fac momentan investiția, pentru că este foarte posibil să fiu tras la răspundere de ce am băgat bani într-o grădiniță unde nu mai funcționează decât o clasă de preșcolari. La Grădinița Dobra sunt două grupe, cu posibilitatea să vină și a treia. Deci am la ora actuală peste 40 de preșcolari. Să sperăm că măsurile pe care le va lua Guvernul actual, pentru mamele cu mai mulți copii, să ducă la creșterea natalității”, ne-a declarat primarul comunei Dobra, Nica Gheorghe.