15.06.2017 00:16

10 localități primesc bani pentru PUG-uri de la Ministerul Dezvoltării

10 localități primesc bani pentru PUG-uri de la Ministerul Dezvoltării
Galerie foto

❚ Contractul a fost semnat la începutul acestei săptămâni de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și este în valoare de 214.285 lei ❚ Comunele vizate de finanțarea guvernamentală sunt: Bărbulețu, Comișani, Cornățelu, Dobra, Ocnița, Raciu, Slobozia Moară, Șotânga, Tărtășești, Văleni Dâmbovița ❚ Pentru a contracara cumva criza speciali știlor în urbanism de la nivelul primăriilor, CJD a încheiat deja 62 de convenții de colaborare cu UAT-uri din județ pentru consultanță pe această temă de mare actualitate

VIOLETA STANCIU


Zece localități din județul Dâmbovița vor beneficia de finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru elaborarea și actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) și a regulamentelor de urbanism! Contractul a fost semnat la începutul acestei săptămâni, respectiv în data de 12 iunie a.c., de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și este în valoare de 214.285 lei. Comunele vizate de finanțarea guvernamentală sunt: Bărbulețu, Comișani, Cornățelu, Dobra, Ocnița, Raciu, Slobozia Moară, Șotânga, Tărtășești, Văleni Dâmbovița.

„Vom deconta aceste sume, pentru că s-a primit finanțarea. Sigur că mai avem și alte proiecte în derulare și vom face solicitare și pentru celelalte, în măsura în care aceste lucruri au finalitate și se concretizează”, a punctat președintele CJD, Alexandru Oprea.

Dată fiind criza specialiștilor în urbanism de la nivelul unităților administrativ teritoriale, Alexandru Oprea a anunțat că instituția pe care o conduce a încheiat deja 62 de convenții de colaborare cu primăriile din județ pentru consultanță pe această temă.

„Pentru că avem o problemă legată de specialiștii existenți în cadrul unităților administrativ teritoriale, mă refer la specialiștii în urbanism, direcția de profil a CJD a făcut o convocare cu reprezentanții acestora la nivelul forului administrativ județean. Vreau să vă spun că această acțiune a fost demarată în ultima parte a anului trecut, când au fost primele 30 de UAT-uri, la cea de-a doua sesiune au fost alte 30 de UAT-uri, iar ultima sesiune am avut-o pe data de 12 iunie a.c cu 22 de UAT-uri. În cadrul acestor întâlniri au fost dezbătute probleme specifice activităților privind disciplina în construcții, autorizările, emiterea certificatelor de urbanism, întocmirea documentațiilor de urbanism. CJD a încheiat 62 de convenții de colaborare prin care oferă consultanță UAT-urilor pe această problematică. Mai mult decât atât, prin modificările aduse legilor privind regimul construcțiilor, lunar, Direcția de Urbanism a CJD face o sinteză a autorizațiilor și a certificatelor de urbanism pe care o înaintează Inspectoratului de Stat în Construcții”, a mai precizat președintele CJD, Alexandru Oprea.