02.06.2014 08:10

10 ani de la înființarea Asociațiilor de prietenie „Jose Marti” și „Simon Bolivar” Dâmbovița

10 ani de la înființarea Asociațiilor de prietenie „Jose Marti” și „Simon Bolivar” Dâmbovița
Galerie foto

VIRGIL VOINESCU


Asociațiile de prietenie „Jose Marti” și „Simon Bolivar” Dâmbovița, în parteneriat cu Biblioteca Județeană și cu sprijinul Consiliului Național al Asociațiilor de prietenie și solidaritate România - Cuba – Venezuela, au organizat la sfârșitul săptămânii trecute, Simpozionul „Pace, Prietenie, Solidaritate cu Popoarele Republicilor Cuba și Venezuela 2004 - 2014”.

 

Evenimentul a fost dedicat sărbătoririi celei de-a X-a aniversări de la crearea Asociației. Seminarul a fost moderat de președintele Asociației, Ion Hotinceanu, având ca invitați speciali pe ambasadorii Republicii Cuba în România - Excelența Sa doamna Nieves Ileana Hernandez Portales, și pe cel al Republicii Bolivariene Venezuela în România - Excelența Sa domnul Victor E. Carazo.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Simpozionul a debutat cu vernisajul expoziției „Coralii cubanezi”, iar în deschidere au fost prezentate mesaje prilejuite de acest eveniment din partea oficialităților județene și locale, președintele Consiliului Județean Dâmbovița - Adrian Țuțuianu, și Primăria municipiului Târgoviște - primar Gabriel Boriga. Seminarul a pus în discuție mai multe comunicări interesante.

 

Ion Hotinceanu a prezentat o declarație a simpozionului, intitulată „Declarația Consiliului Național al Asociațiilor de prietenie România - Cuba - Venezuela, la cea de-a X-a aniversare de la crearea sa în sprijinul Guvernului Republicii Bolivariene Venezuela” și a înmânat diplome de onoare invitaților și unor membri, pentru susținerea activităților culturale ale asociației.