10.09.2021 00:17

1,4 milioane de măști de protecție pentru elevii din Dâmbovița

1,4 milioane de măști de protecție pentru elevii din Dâmbovița
Galerie foto

*Inspectorul școlar general, prof. Cătălina Homeghiu, a declarat că dacă până pe 13 septembrie, când vor începe școlile, aceste unități de învățământ nu vor reuși să facă rost de suficiente măști, Inspectoratul Școlar le va trimite câte vor avea nevoie pentru a-și completa stocul

 

Ultimele pregătiri pentru începerea noului an școlar 2021-2022 sunt în plină desfășurare! Inspectorul școlar general, prof. Cătălina Homeghiu, a precizat recent că Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, are în dotare 1.400.000 de măști de protecție, suficient pentru cel puțin primele două luni ale anului școlar, pentru cei aproximativ 67.000 de preșcolari și școlari. De asemenea, multe unități de învățământ au în stoc suficiente măști pentru următoarea perioadă, dar mai sunt și școli care nu stau la fel de bine la acest capitol. Astfel, inspectorul general, Cătălina Homeghiu a declarat că dacă până pe 13 septembrie, când vor începe școlile, aceste unități de învățământ nu vor reuși să facă rost de suficiente măști, Inspectoratul Școlar le va trimite câte vor avea nevoie pentru a-și completa stocul.

,,Anul trecut când am avut și prezență fizică la școală, am avut peste 500.000 de măști date de către Ministerul Educației, un milion de măști achiziționate de către Inspectoratul Școlar, plus alte 15.000 din sponsorizări și am distribuit aceste măști în toate unitățile de învățământ, plus toată vara, la toate examenele naționale, absolut toate școlile au primit de la Inspectoratul Școlar măști. Noi am făcut o analiză a acestor resurse și a materialelor sanitare din școli și la acest moment există stocul necesar în aproape toate unitățile, unele au chiar excedent. Atunci, în cazul în care cele care au mai puține și nu vor rezolva până pe data de 13, vom face cumva să acoperim pentru toate școlile. Avem cam 1.400.000 de măști în acest moment. Sunt circa 67.000 de preșcolari și de elevi, iar ținând cont că preșcolarii nu folosesc mască ne vor ajunge acestea mai mult de două luni”, a precizat inspectorul școlar general, prof. Cătălina Homeghiu.

Prin urmare, părinții care își fac griji că nu le pot asigura copiilor măști de protecție pentru fiecare zi, vor primi sprijin din partea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Ștefan Khalil