Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.09.2016 00:20

Târgoviște - Până pe 15 septembrie, administrația va depune toate documentațiile


A A

Zona I.E. Florescu va fi beneficiara unui proiect de 6 milioane euro

Zona I.E. Florescu va fi beneficiara unui proiect de 6 milioane euro
Administrația locală a garantat că întreaga zonă I.E. Florescu va fi de nerecunoscut la finalul lucrărilor

❚ Ieri, conducerea administrativă a municipiului a efectuat o vizită de lucru în zona care urmează să intre în reabilitare cu fonduri europene, pentru a detalia locuitorilor ce lucrări importante se vor derula în acest cartier ❚ Proiectul, a cărui documentație este finalizată și pregătită să fie depusă pentru obținerea finanțării, vizează reabilitarea și modernizarea completă a celor 90 de garsoniere din Blocul 5, atât la exterior, cât și la interior, dar cuprinde și o serie de măsuri fără precedent care vizează protecție socială, educațională, medicală și sprijin financiar pentru demararea de mici afaceri ❚ Ca noutate, se vor construi un cabinet medical și unul stomatologic în spațiile comune ale imobilului ❚ Un proiect similar va fi implementat și în cartierul Romlux al municipiului Târgoviște, unde vor fi reabilitate și modernizate complet 90 de case

ANA MARIA POPESCU

 


 

Administrația locală de la Târgoviște, nerăbdătoare să dea startul proiectului în valoare de 6 milioane de euro care va schimba total imaginea zonei I.E Florescu din municipiul reședință de județ. Ieri, primarul municipiului, Cristian Stan, împreună cu cei doi viceprimari, Carmen Holban și Cosmin Bozieru, și cu administratorul public Liviu Stoica, a efectuat o vizită de lucru în această zonă, pentru a le vorbi locuitorilor despre anvergura proiectului, dar și pentru a vedea în ce stadiu se află Blocul de garsoniere Nr. 5, cel care va intra în reabilitare completă, odată ce va demara investiția europeană.

Sute de târgovișteni, beneficiari finali ai proiectului

Proiectul, a cărui documentație este deja finalizată și pregătită să fie depusă pentru obținerea finanțării, este unul amplu, care vizează atât reabilitarea și modernizarea completă a celor 90 de garsoniere din Blocul 5 de pe strada I.E. Florescu, atât la exterior, cât și la interior, dar totodată cuprinde și o serie de măsuri de protecție socială, educațională, medicală și sprijin financiar pentru demararea de mici afaceri menite să îmbunătățească nivelul de trai al familiilor care trăiesc în această zonă defavorizată a municipiului. Ca noutate, în cadrul proiectului se vor construi și un cabinet medical și unul stomatologic în spațiile comune ale imobilului. Proiectul va fi depus pentru obținerea finanțării europene până pe 15 septembrie. Și pentru că în proiectul care va fi implementat pe Programul Operațional Capital Uman nu este inclus decât Blocul de garsoniere Nr. 5, primarul municipiului Târgoviște a anunțat că va accesa fonduri și pe Programul Operațional Regional pentru reabilitarea și modernizarea întregii zone I.E. Florescu.

„Am vrut să vedem situația în care se află Blocul 5 de pe strada I.E. Florescu... Este vorba de începutul unei părți din proiectul pe Programul Operațional Capital Uman, proiect în valoare de 6 milioane de euro ce privește activitatea de îmbunătățire a condițiilor de locuire. Blocul 5 va intra într-un proiect amplu de reabilitare, este vorba de reabilitare atât interioară, cât și exterioară, reabilitarea începe de la instalații, de la gresie, de la uși de interior, acoperiș, termoizolație, hidroizolație, tâmplărie, toate acestea vor fi făcute pe bani europeni, pe un proiect care se va depune în aceste zile. Până pe 15 septembrie trebuie să depunem acest proiect. Proiectul este mult mai amplu, vizează și start-up-uri pentru afaceri, vizează afterschool- uri, vizează programul «A doua șansă» și multe alte activități, astfel încât să putem să intervenim cât mai eficient în aceste comunități marginalizate. În afară de acest proiect pe POCU, și pe Programul Operațional Regional 2014-2020 vrem să includem toate blocurile de garsoniere care sunt în această zonă, pe Axa privind reducerea consumului de energie, clădiri rezidențiale, astfel încât zona să arate bine în integralitate. Sigur că la celelalte blocuri nu vom putea să facem pe moment intervenții la interior, vor fi făcute intervențiile care vizează termoizolația, acoperișul, instalațiile sanitare, instalațiile electrice, tâmplăria, eventual și panouri solare... Vom face aici tot ceea ce este eligibil pe POR 2014-2020, iar pe POCU vom interveni practic integral, vrem să facem în această zonă și un loc de joacă pentru copii, să schimbăm zona în totalitate. Și străzile vor fi reabilitate, la momentul la care vor fi finalizate proiectele va fi o zonă cu totul nouă”, a declarat ieri primarul Cristian Stan.

În final, proiectul va avea în jur de 700 de beneficiari pe toate componentele.

„Eu cred că este un proiect foarte util... Am avut o oarecare reticență din partea unor unități școlare în a intra în colaborare, pentru că trebuie să deruleze anumite activități, dar până la urmă am depășit momentul și eu cred că va fi un proiect foarte util, iar zona aceasta va arăta cu totul diferit la momentul la care vom finaliza proiectul. În plus, vom avea un cabinet medical și un cabinet stomatologic în spațiile de folosință comună din acest bloc. Contribuția Primăriei la acest proiect este una foarte mică, doar 2%”, a mai precizat primarul municipiului Târgoviște.

Și cartierul Romlux va fi de nerecunoscut

Totodată, un proiect similar va fi implementat și în cartierul Romlux al municipiului Târgoviște, singura diferență între investiții va fi aceea că spre deosebire de zona I.E Florescu, aici vor fi reabilitate și modernizate complet 90 de case. „Mai avem un proiect pentru zona Romlux, care aceeași valoare de 6 milioane de euro”, a precizat ieri primarul Târgoviștei.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noi modificări privind taxa de salubrizare
Ioan Morar, vernisaj la Biblioteca Județeană
Inspectoratul de Jandarmi Dâmbovița se confruntă cu o criză de personal
Haosul public și distrugerea națiunii române
Mesaje de suflet la Muzeul „Casa Romanței”, din dragoste pentru Basarabia
Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Haosul public și distrugerea națiunii române

GEORGE COANDĂ


România a intrat într-o periculoasă stare de haos public produsă de o dramatică degringoladă. Vinovații sunt și din lăuntrul său și din afara sa. Iar vinovații din lăuntrul său sunt cei cărora le încredințăm puterea cu mâna noastră, adică prin vot. Lipsiți de demnitate patriotică, de responsabilitate față de cei care le-au încredințat puterea ca să le diriguiască soarta, nu... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale