Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.11.2023 00:13

Mâine, va fi marcată și în Dâmbovița,


A A

Ziua Notarului Public

Ziua Notarului Public
Tudor Doru Lucian, președinte Camera Notarilor Publici Ploiești

Garanți ai legalității și siguranței circuitului civil și a celui economic, notarii publici aniversează 28 de ani de la intrarea în vigoare a legii de organizare și funcționare a profesiei, reiterând angajamentul față de valorile fundamentale și obiectivele sub semnul cărora își desfășoară activitatea.

În anul 2023, la aproape trei decenii de la fondarea notariatului modern, notarii publici se află în fața unor noi provocări, unice prin complexitate și anvergura efectelor transformative: digitalizarea profesiei, în contextul general al adoptării noilor tehnologii în cvasitotalitatea activităților umane.

„Noile tehnologii, efectul lor de simplificare și mutare a activităților umane curente în spațiul digital indică noi competențe pentru notari în sprijinul cetățenilor, mediului de afaceri și administrației publice. Din această perspectivă, pentru beneficiarii serviciilor notariale, garanții fiabilității, credibilității și securității noilor tehnologii sunt notarii publici. Astfel, rolului nostru consacrat de furnizori de încredere juridică i se adaugă și cel de furnizori de încredere digitală. Îndeplinirea cu succes a misiunii ce ne revine - de garanți ai păcii sociale în societatea digitală, este posibilă doar în parteneriat cu celelalte instituții cheie ale statului român”, a declarat domnul Dumitru Viorel Mănescu, notar public, președintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România (UNNPR).

Acțiunile întreprinse în direcția implementării noilor tehnologii în activitatea notarială se desfășoară în cadrul mai larg al digitalizării administrației publice. Notariatul român lucrează îndeaproape cu factorii instituționali implicați în racordarea țării la revoluția tehnologică în desfășurare - Ministerul Justiției și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Biroul Comunicare, Uniunea Națională a Notarilor Publici din RomâniaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

La 105 ani de la Marea Unire (I)
Modernizare energetică la Târgoviște
Târgoviștea strălucește din nou în luminițele sărbătorilor de iarnă
Drumul județean DJ 712 A Runcu - Râu Alb, aproape gata
Sărbătorile de iarnă, cu forțele de ordine în stradă
O Românie mândră
Ziua Națională a României la Târgoviște
„Donează sânge, salvează o viață!”
Județul Dâmbovița, reprezentat la Comitetului European al Regiunilor
Medicul pneumolog Ion Barbilian s-a retras din activitate, după 53 de ani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale