Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.10.2015 00:17

Sărbătorită o dată la cinci ani, ieri a fost marcată și în Dâmbovița


A A

Ziua Mondială a Statisticii cu date statistice românești

Ziua Mondială a Statisticii cu date statistice românești
ec. Elena Brezeanu, director DJS Dâmbovița

❚ Organizația Națiunilor Unite a statuat Ziua Mondială a Statisticii ca recunoaștere a importanței statisticilor naționale în viața economică și socială a societății ❚ În România statistica oficială este una dintre cele mai vechi oficii din Uniunea Europeană

VIOLETA STANCIU


Ieri, de Ziua Mondială a Statisticii, eveniment care se sărbătorește o dată la cinci ani, Direcția Județeană de Statistică (DJS) Dâmbovița a organizat o conferință de presă cu o tematică specifică. Cu acest prilej, directorul executiv al DJS Dâmbovița, ec. Elena Brezeanu, a trecut în revistă evoluția principalilor indicatori economico- sociali ai județului în luna august 2015 și pe primele opt luni ale anului 2015.

De asemenea, au fost prezentate datele și informațiile statistice privind poziția României în context european, dar și instrumentele moderne de prezentare, vizualizarea datelor statistice realizate de EUROSTAT, INS, DJS.

„Noi celebrăm astăzi, 20 octombrie 2015, Ziua Mondială a Statisticii care se sărbătorește din cinci în cinci ani. Prima dată s-a sărbătorit în 20 octombrie 2010. Organizația Națiunilor Unite a statuat Ziua Mondială a Statisticii ca recunoaștere a importanței statisticilor naționale în viața economică și socială a societății. Anul acesta am sărbătorit și 156 de ani de existență a statisticii oficiale în România. Aceasta a fost înființată în 12 iulie 1859 după actul Unirii prin ordonanță domnească de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Statistica oficială în România se află printre cele mai vechi oficii de statistică din Uniunea Europeană”, a precizat directorul executiv al DJS Dâmbovița, ec. Elena Brezeanu.

Poziția României în context european a fost reliefată prin intermediul unor indicatori statistici considerați reprezentativi. Dintre aceștia amintim populația României care, la data de 1 ianuarie 2014, era de 19,9 milioane de locuitori, aspect care situează țara noastră pe locul șapte în UE după Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania. Densitatea populației în România este de 84 locuitori/kilometru pătrat, față de o medie în UE de 116,3 locuitori/kilometru pătrat.

În județul Dâmbovița densitatea populației este de 130 locuitori/kilometru pătrat. Un alt indicator prezentat a fost „populația pe grupe de vârstă”, care arată că România nu stă tocmai rău la acest capitol față de UE.

„Populația tânără (0-14 ani) este de 15,5% din totalul populației în România față de 15,6% în UE. Populația adultă (15-49 ani) este de 48,2% în România, față de 46% în UE. Populația de 50 de ani și peste 50 de ani este de 37,3% în România față de 38,4% în UE”, a punctat directorul DJS Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale