Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.03.2019 00:15

Astăzi, și în Dâmbovița, este marcată...


A A

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor

❚ Ziua consumatorului va fi organizată la nivelul județului Dâmbovița prin acțiuni de informare și consiliere atât a consumatorilor cât și a operatorilor economici în principalele puncte comerciale din județul Dâmbovița ❚ De asemeni, pe 30 martie se va desfășura faza județeană a concursului “Alege! Este dreptul tău”, concurs care este organizat împreună cu ISJ Dâmbovița și care se află deja la a XIX-a ediție.


COMUNICAT DE PRESĂ

15 martie este Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, zi care marchează aducerea la cunoștința publică a imortanței cunoașterii drepturilor oamenilor în calitatea lor de consumatori. Ordonanța Guvernului nr.21/1992, republicată, privind protecția consumatorilor, cu modificările și completările ulterioare, reglementează în România problematica drepturilor de bază ale consumatorilor. În acest an, interesul nostru major este pentru popularizarea drepturilor consumatorilor și în special a cadrului legislativ pentru asigurarea drepturilor consumatorilor la o informare corectă, completă și precisă. Pentru anul 2019 Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și-a propus patru obiective majore: -asigurarea unui nivel ridicat de protecție a consumatorilor prin realizarea unui cadru legislativ eficient, armonizat cu legislația europeană în acest domeniu și, în același timp, adaptat profilului consumatorului român -aplicarea legislației prin dezvoltarea activității de supraveghere și control, precum și prin creșterea continuă a gradului de pregătire de specialitate a personalului ANPC -dezvoltarea cooperării cu organismele Uniunii Europene și cu societatea civilă, prin implicarea acesteia în procesul de consultare și reprezentare a intereselor consumatorilor, contribuind astfel la creșterea încrederii consumatorilor în produsele și serviciile furnizate pe piață -dezvoltarea instrumentelor de informare și educare a consumatorilor, precum și stimularea capacității de autoprotecție individuală și colectivă a consumatorilor în completarea protecției directe oferite de instituțiile statului. Ziua consumatorului va fi organizată la nivelul județului Dâmbovița prin acțiuni de informare și consiliere atât a consumatorilor cât și a operatorilor economici în principalele puncte comerciale din județul Dâmbovița. De asemeni, pe 30 martie se va desfășura faza județeană a concursului “Alege! Este dreptul tău”, concurs care este organizat împreună cu ISJ Dâmbovița și care se află deja la a XIX-a ediție. Acest concurs a mobilizat ținerii din toată țara deoarece este important ca aceștia să învețe despre drepturile lor în calitate de consumatori și să știe să sesizeze abuzurile, să ceară calitate, refuzând să cumpere produse de proastă calitate. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor este permanent la dispoziția cetățenilor care pot reclama orice lipsă a conformității produselor și serviciilor achiziționate, garantând respectarea tuturor drepturilor consumatorilor.

Comisar Șef Adjunct

Ionela Sandu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale