Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.11.2019 00:15

Astăzi, 14 noiembrie,


A A

Ziua Mondială a Diabetului

Comunicat de presă

În fiecare an la 14 noiembrie este sărbătorită „Ziua Mondială a Diabetului”, iar celebrarea acestei zile este condusă de către Federația Internațională de Diabet (FID) și asociațiile membre. „Ziua Mondială a Diabetului” a fost stabilită în anul 1991 de către Federația Internațională de Diabet și de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ca răspuns la preocupările crescânde cu privire la amenințarea la adresa sănătății pe care o reprezintă diabetul. „Ziua Mondială a Diabetului” a devenit o Zi Oficială a Națiunilor Unite în 2007 prin adoptarea Rezoluției Națiunilor Unite 61/225. Pentru anul 2019 sloganul campaniei naționale este „Diabetul - o problemă și a familiei”. Familiile au un rol cheie în gestionarea factorilor de risc pentru diabetul de tip 2 și trebuie susținute prin educație, resurse și oportunități necesare adoptării unui stil de viață sănătos.

Scopul campaniei:

O mai bună informare a membrilor familiilor persoanelor diagnosticate cu diabet, în ceea ce privește gestionarea acestei afecțiuni și să mențină diabetul în atenția populației în mod susținut. Obiectivele campaniei: Creșterea gradului de conștientizare a membrilor familiilor persoanelor cu diabet asupra impactului pe care îl are acesta asupra calității vieții; Informarea pacienților cu diabet precum și aparținătorilor acestora despre posibilitățile de îngrijire a pacientului și prevenirea complicațiilor acestei boli. „Ziua Mondială a Diabetului” este sărbătorită în întreaga lume de peste 200 de asociații membre ale Federației Internaționale de Diabet, în peste 160 de țări, printre care și România, toate fiind State Membre ale Națiunilor Unite, de către alte asociații, organizații, companii, cadre medicale și persoane suferind de diabet zaharat, precum și familiile lor. Strategia globală privind dieta, activitatea fizică și sănătatea completează munca OMS în domeniul diabetului, prin canalizarea pe abordări populaționale pentru promovarea alimentației sănătoase și a activității fizice regulate, de reducere a problemei globale legată de obezitate și persoanele supraponderale. În anul 2017, la nivel mondial, trăiau peste 425 milioane de persoane (20-79 ani) cu diabet, în 2045 se prognozează un număr de 629 milioane, iar cele mai multe dintre aceste persoane aveau diabet tip 2 (352 milioane), care poate fi prevenit prin activitate fizică regulată, dieta sănătoasă, echilibrată și promovarea unui stil sănătos de viață. În același an (2017) numărul deceselor datorate diabetului și hiperglicemiei a fost de 3,7 milioane, iar 1,5 milioane decese au fost cauzate de diabet. Conform Studiului Național privind „Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei și Bolii Cronice de Rinichi” (PREDATORR), în anul 2017, în România, la o populație adultă de 14382000 erau înregistrate 1785300 cazuri de diabet la adulți cu vârste între 20 și 79 de ani, cu o prevalență a bolii de 12,4%. În realitate există numeroase cazuri de diabet nediagnosticate. În topul regiunilor cu cei mai mulți diabetici se află Regiunea Sud-Muntenia, unde s-a înregistrat o prevalență a diabetului de 13,39%, urmată de regiunea București-Ilfov, cu o prevalență a diabetului de 12,79%.

În județul Dâmbovița: Prevalența DZ insulino-dependent în România, 2017-2018, rate la 100.000 de locuitori.

În anul 2017 = 728,84 (urban = 927,34/ rural = 650,67) În anul 2018 = 755,70 (urban = 950,75/ rural = 678,89) Prevalența DZ insulino-independent în România, 2017-2018. Rate la 100.000 de locuitori.

În anul 2017 = 3959,49 (urban =5422,84/ rural =3383,29) În anul 2018 = 4095,00 (urban = 5537,07/ rural = 3527



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale