Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro14.11.2019 00:15

Astăzi, 14 noiembrie,


A A

Ziua Mondială a Diabetului

Comunicat de presă

În fiecare an la 14 noiembrie este sărbătorită „Ziua Mondială a Diabetului”, iar celebrarea acestei zile este condusă de către Federația Internațională de Diabet (FID) și asociațiile membre. „Ziua Mondială a Diabetului” a fost stabilită în anul 1991 de către Federația Internațională de Diabet și de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ca răspuns la preocupările crescânde cu privire la amenințarea la adresa sănătății pe care o reprezintă diabetul. „Ziua Mondială a Diabetului” a devenit o Zi Oficială a Națiunilor Unite în 2007 prin adoptarea Rezoluției Națiunilor Unite 61/225. Pentru anul 2019 sloganul campaniei naționale este „Diabetul - o problemă și a familiei”. Familiile au un rol cheie în gestionarea factorilor de risc pentru diabetul de tip 2 și trebuie susținute prin educație, resurse și oportunități necesare adoptării unui stil de viață sănătos.

Scopul campaniei:

O mai bună informare a membrilor familiilor persoanelor diagnosticate cu diabet, în ceea ce privește gestionarea acestei afecțiuni și să mențină diabetul în atenția populației în mod susținut. Obiectivele campaniei: Creșterea gradului de conștientizare a membrilor familiilor persoanelor cu diabet asupra impactului pe care îl are acesta asupra calității vieții; Informarea pacienților cu diabet precum și aparținătorilor acestora despre posibilitățile de îngrijire a pacientului și prevenirea complicațiilor acestei boli. „Ziua Mondială a Diabetului” este sărbătorită în întreaga lume de peste 200 de asociații membre ale Federației Internaționale de Diabet, în peste 160 de țări, printre care și România, toate fiind State Membre ale Națiunilor Unite, de către alte asociații, organizații, companii, cadre medicale și persoane suferind de diabet zaharat, precum și familiile lor. Strategia globală privind dieta, activitatea fizică și sănătatea completează munca OMS în domeniul diabetului, prin canalizarea pe abordări populaționale pentru promovarea alimentației sănătoase și a activității fizice regulate, de reducere a problemei globale legată de obezitate și persoanele supraponderale. În anul 2017, la nivel mondial, trăiau peste 425 milioane de persoane (20-79 ani) cu diabet, în 2045 se prognozează un număr de 629 milioane, iar cele mai multe dintre aceste persoane aveau diabet tip 2 (352 milioane), care poate fi prevenit prin activitate fizică regulată, dieta sănătoasă, echilibrată și promovarea unui stil sănătos de viață. În același an (2017) numărul deceselor datorate diabetului și hiperglicemiei a fost de 3,7 milioane, iar 1,5 milioane decese au fost cauzate de diabet. Conform Studiului Național privind „Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei și Bolii Cronice de Rinichi” (PREDATORR), în anul 2017, în România, la o populație adultă de 14382000 erau înregistrate 1785300 cazuri de diabet la adulți cu vârste între 20 și 79 de ani, cu o prevalență a bolii de 12,4%. În realitate există numeroase cazuri de diabet nediagnosticate. În topul regiunilor cu cei mai mulți diabetici se află Regiunea Sud-Muntenia, unde s-a înregistrat o prevalență a diabetului de 13,39%, urmată de regiunea București-Ilfov, cu o prevalență a diabetului de 12,79%.

În județul Dâmbovița: Prevalența DZ insulino-dependent în România, 2017-2018, rate la 100.000 de locuitori.

În anul 2017 = 728,84 (urban = 927,34/ rural = 650,67) În anul 2018 = 755,70 (urban = 950,75/ rural = 678,89) Prevalența DZ insulino-independent în România, 2017-2018. Rate la 100.000 de locuitori.

În anul 2017 = 3959,49 (urban =5422,84/ rural =3383,29) În anul 2018 = 4095,00 (urban = 5537,07/ rural = 3527Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

La UM Mija au fost disponibilizări masive de personal
Vine Moș Crăciun la Târgoviște!
Transportul public, fără pasageri abandonați!
Polițiștii de prevenire și Moș Crăciun, alături de preșcolari
Crucea Roșie Dâmbovița a adus “Bucuria Darului”
"Acest salariu minim unic este de fapt o involuție"
10 Decembrie - "Ziua ANOFM"
Spectacole caritabile de Crăciun
Întreruperi de energie electrică
DSVSA, în focul controalelor la alimente, înainte de sărbători


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Viorica și taina de la Cotroceni

GEORGE COANDĂ


Deunăzi, Paul Stănescu, figură proeminentă a PSD, a lansat în spațiul public o bombă (s-ar putea să fie doar o tiribombă), și anume că Viorica Dăncilă a făcut un blat cu Klaus Werner Iohannis. Un blat despre care au circulat niscaiva zvonuri, pe surse subterane, încă de prin vară. Bunăoară că ar fi existat o înțelegere între PSD și Klaus (se zicea, cu ordin din cele străinătățuri) ca, Viorica, cum-necum, să... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale