Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.05.2015 00:20

Ieri, în organizarea Prefecturii Dâmbovița, cu sprijinul și participarea Arhiepiscopiei Târgoviștei,


A A

Ziua Eroilor: Ceremonial militar-religios la Târgoviște

Ziua Eroilor: Ceremonial militar-religios la Târgoviște
Deplasarea oficialităților și a invitaților în procesiune de la Catedrala Mitropolitană la Monumentul Eroilor / Slujba religioasă de comemorare a ostașilor a fost săvârșită de ÎPS Nifon, alături de un

PETRE DRĂGUȚOIU


De marea sărbătoare a Înălțării Domnului Iisus Hristos, care a coincis anul acesta cu praznicul Sfinților împărați Constantin și mama sa Elena, a fost și Ziua Eroilor, zi încărcată de emoții și semnificații care a fost marcată atât de Arhiepiscopia cât și de autoritățile de la Târgoviște.

Programul dedicat Zilei Eroilor a debutat la Catedrala Mitropolitană cu slujba religioasă săvârșită de ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, alături de un sobor de preoți. Au fost prezenți numeroși credincioși, alături de autorități județene și locale, de personalități ale vieții politice și publice.

În cuvântul de învățătură, ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitopolit al Târgoviștei, a reamintit celor prezenți că „Înălțarea Domnului nostru Iisus Hristos este o reînviere simțită din adâncul ființei omului. Trăim sentimentul de înălțare, Mântuitorul Hristos s-a întrupat și a dat un exemplu intrat adânc în conștiința noastră. Prin trimiterea Duhului Sfânt a luat ființă biserica drept instituție”.

În contextul Zilei Eroilor, înaltul Ierarh a reamintit că astăzi se vorbește tot mai puțin despre patriotism, deși este un cuvânt sfânt care trebuie păstrat în conștiințele tuturor.

 

Necesitatea redescoperirii sentimentului de patriotism

După încheierea slujbei religioase, oficialitățile s-au deplasat în procesiune către Monumentul Eroilor Dâmbovițeni din Piața Tricolorului. A urmat ceremonialul militar, cu onorul acordat prefectului județului, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare și salutul trupelor.

După intonarea Imnului de Stat, a avut loc slujba de comemorare a eroilor, martirilor și ostașilor căzuți pentru independența și apărarea țării, slujbă săvârșită de ÎPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgovi ște. Corul Mitropolitan a impresionat audiența prin cântecele patriotice interpretate pentru cinstirea memoriei eroilor neamului românesc.

Semnificația deosebită a Zilei Eroilor, dar și a sărbătorii Înălțării Domnului Iisus Hristos și a Sfinților Împărați Constantin și Elena a fost reliefate în alocuțiunile rostite de Ioan Marinescu – prefectul județului, Adrian Țuțuianu – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Cristian Stan – primarul interimar al Târgoviștei, col.(r) Gheorghe Șerban – președintele Filialei Dâmbovița a Asociației Cultul Eroilor. Toți au subliniat și au actualizat rolul important al osta- șilor români în apărarea independenței și a integrității țării, importanța integrării României în Uniunea Europeană și în Alianța Nord-Atlantică, dar mai ales necesitatea, în aceste vremuri de goană materială, redescoperirii sentimentului de patriotism și a educării tinerei generații, și nu numai, în spiritul dragostei de țară și de popor.

 

Flori și recunoștință pentru Eroi

A urmat ceremonialul depunerii de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor de către reprezentanții Prefecturii Dâmbovița, ai Consiliului Județean Dâmbovița, ai Primăriei Târgovi ște, ai Arhiepiscopiei Târgoviște, ai Garnizoanei Târgoviște, ai Asociației Cultul Eroilor Dâmbovița și ai Asociației Luptătorilor din Decembrie 1989 Dâmbovița, urmați de reprezentanți ai structurilor MAI din județ: Inspectoratele de Jandarmi, pentru Situații de Urgență, de Poliție, SRI, Inspectoratul Școlar Județean, ai partidelor politice, ai diverselor asociații, organizații, ONG-uri etc.

Solemnitatea s-a încheiat cu un moment foarte așteptat de târgoviștenii prezenți: defilarea Gărzii de Onoare și a militarilor.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale