Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.07.2015 00:19

Pamflet


A A

Zgura lu’ Klaus Werner

TEODOR VASILIU


După ce-a ieșit Băsescu aseară pe sticlă, la o oră nepotrivită, ascultându-i alegația mi-am amintit vorba răposatului Caragiu: „C-așa e-n tenis!”. Sau, cum ar zice frățioru’ Mircea Băsescu: „C-așa e mersu’ făcut!”. Totuși, o frântură simpatică a excursului a existat: fix aceea în care și-a motivat perorația pentru fuga neașteptatului ales Werner în vacanță taman prin țările calde ale Americii. Ghinion! Cât de prost român trebuie să fii ca să nu înțelegi că domn președinte se vrea de fapt premier?

Da’ și-n situația asta, el ar trebui să bage la cap că va fi nevoit să redea somptuoasa reședință pe mâinile moștenitorului său, Klaus Werner. Dar de-o fi să se mai întoarcă neamțu’ de la Palm Beach (în traducere neaoșă „Plaja Palmierilor”), e musai să găsească la reședință, în locul bazinului de înot al marinarului, un teren de tenis cu zgură. Sunt precis că vă amintiți bancul cu zgura și că nu-i nevoie să vi-l spun eu acu’ și aici, că risc să mă-njure deontologii lu’Werner.

Clar îmi este că, fie Werner cât de prost informat, nădăjduim că mintea o să vină după post, obligatoriu cu zgura de la reședința prezidențială. Adicătelea neamțu’ vrea, dom’le, teren de tenis în curte, că dacă n-are zgură, dă prost din gură. M-aș mira dacă aș auzi că domn’ Werner n-a fost, mai înainte de a se înstabili în noua reședință, pe la vreun duh din lampă ca să-l ajute. Gurile rele spun că un neuron de-al domniei sale l-a învățat, după ce l-a ales puhoiul, să treacă pe la duhul din lampă ca să-i spună acestuia ce-și dorește să i se întâmple în viața de președinte. Și uite-așa cică i-ar fi spus duhului că cel mai mult vrea să fie tare-n tenis, doar că la Palm Beach ar fi constatat că duhu’ era cam surd de urechea dreaptă, și-n loc de tenis, v-ați prins, a înțeles că Werner își dorește să fie tare-n… altceva!

Și cum n-am fost deloc serios în ce-am scris până acum, hai să vă spun și ce cred cu adevărat despre ieșirea la lampă a fostului meu amic, Băsescu. A simțit el cum că noul ales nu prea le are cu d’ale guvernării și s-a gândit că ar fi bine să ne-o spună mai pe ocolite că în locul lui ar trebui să-l găsească Werner pe el premier, când o veni de sub palmier. Și dă-i și luptă-te aseară neicusorule, puicusorule, și cu plagiatu’, și cu bugetu’, și cu redevența, și cu impotența politică pe care cică numai el le poate trata guvernamental și penal în țărișoara asta.

Ce mai, de-ar fi trăit conu’ Iancu, s-ar fi amuzat teribil și, mai ales, ar fi lăsat teatrului o scenă de neuitat în care ăla de-a fost ales a fugit prin țările calde, iar ăla de-a pierdut referendumul popular se sforțează să rămână măcar premier. Cum în spatele acestor vorbe există un mare adevăr, n-am decât să mă cutremur când mă gândesc la el. Ce-ar fi să ne trezim într-o dimineață cu Băsescu premier tot la fel cum ne-am trezit cu Werner președinte? Cum așa? Simplu: cu proteste de stradă pornite pe feisbuc. Scenariul e chiar previzibil pentru mulți cunoscători.

Printre rânduri, Băsescu aseară ne-a făcut să înțelegem că a vorbit și el cu duhul din lampa americană. Și-atunci să vezi răzmerițe pe la ambasade, nemulțumiri și strâmbări de nasuri prin cancelariile care n-au găbjit încă toată economia românească și, de ce nu, multă, multă prostime scoasă „spontan” în stradă așa, ca să dăm fără să știm de ce credibilitate noii conduceri. Adică: Werner președinte, Băsescu premier și Ponta-n palmier.

Dacă n-ați înțeles nimic din tot pamfletul ăsta, nu-i bai, că nici eu n-am priceput nimic din ce-a-nțeles duhul surd din lampă despre cum vrea Klaus Werner să salveze România: cu tenisul ori cu penisul? Pentru ultimul cuvânt, DEX-ul m-a învățat că nu e rușinos…

 

P.S. Pentru necunoscători, vreau să precizez că noul președinte ales a solicitat vilă cu grădină mare și neapărat cu teren de tenis în curte. Fiindcă, nu-i așa, tenisul întărește penisul! Mă scuzați, dar n-am găsit altă rimă, vorba lu’ Tomiță. Te pomenești că Werner meditatoru’ vrea să satisfacă țara cu amândouă…

 

(5 decembrie 2014)



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale