Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.11.2014 00:20

Monitorizare pe... fiecare hectar de teren


A A

Zeci de fermieri dâmbovițeni, buni de plată

Zeci de fermieri dâmbovițeni, buni de plată
Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Dâmbovița a demarat ample controale, pentru a nu plăti pe hârtie ce nu există... pe câmpie!

❚ Dacă un fermier a încheiat un angajament de agromediu și nu a mai depus cerere înainte de finalitatea acestuia (care se semnează pe o perioadă de 5 ani), aplicația electronică semnalează acest lucru și-l propune pe fermier la recuperarea de plăți necuvenite ❚ Din acest punct de vedere, există un eșantion de 74 de agricultori care trebuie verificați ❚ Un alt tip de control vizat în această perioadă se referă la suprafețele neeligibile, declarate „teoretic” în circuitul agricol, dar pe care se găsesc în momentul de față panouri fotovoltaice, spații de agrement, aerodromuri, situații semnalate în opt localități dâmbovițene

VIOLETA STANCIU

 


 

Fermierii care nu au mai depus cereri de sprijin pe suprafață, dar au în desfășurare angajamente de agromediu și zone defavorizate (zone montane) sunt monitorizați „la sânge” de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Dâmbovița! În cazul în care un fermier a încheiat un astfel de angajament și nu a mai depus cerere înainte de finalitatea acestuia (care se semnează pe o perioadă de 5 ani, timp în care trebuie menținute suprafețele), aplicația electronică semnalează acest lucru și-l propune pe fermier la recuperarea de plăți necuvenite.

Cine a uitat de cerere sau a înstrăinat terenul va da banii înapoi!

La nivelul județului Dâmbovița, există deja un eșantion de 74 de fermieri care trebuie verificați din acest punct de vedere. „În cazul în care fermierul nu a mai depus cerere de sprijin din motive care nu au ținut neapărat de voința lui, dar se constată că terenul respectiv este menținut în condițiile specifice pe care el și le-a asumat la semnarea angajamentului, nu i se mai recuperează sumele încasate. Se fac verificări în teren pentru constatarea situației reale. Deci în cazul în care omul își menține terenul conform angajamentului, nu i se mai recuperează suma. În cazul în care terenul nu mai există, pentru că fie l-a vândut sau nu e întreținut, i se recuperează suma”, a precizat Oana Năstase, purtătorul de cuvânt al APIA Dâmbovița.

Același lucru este valabil și pentru „declararea” de parcele agricole false

Un alt tip de control vizat în această perioadă de APIA Dâmbovița se referă la suprafețele neeligibile, aflate „teoretic” în circuitul agricol, dar pe care se găsesc în momentul de față panouri fotovoltaice, spații de agrement, aerodromuri etc. „Au rămas în circuitul agricol și există cazuri în care au fost declarate de fermieri. Pentru a se evita astfel de situații, s-au făcut adrese către localitățile de pe raza județului pentru a ne semnala zonele unde există astfel de amplasamente, ca să le identificăm, să le suprapunem cu declarațiile noastre și să vedem dacă acolo au fost cumva identificate parcele agricole. Avem posibile astfel de cazuri în localitățile: Titu, Odobești, Băleni, Crevedia, Gura Ocniței, Nucet, Șotânga și Pucioasa. Nouă ne semnalează contractorul care preia imagini din satelit, iar noi avem obligația să verificăm dacă sunt sau nu neconcordanțe de genul acesta”, a mai menționat Oana Năstase.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale