Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.07.2014 07:19

Pamflet


A A

Zboară penele, zboară!

Zboară penele, zboară!

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


Zboară penele, zboară... peste tot într-o mare voioșie, de-o să le meargă fulgii celor care și l-au făcut președinte pe „popularul” Klaus. Cine și-a propus să-l așeze cu târtița pe cuibarul voturilor liberale, ca pe-o găină cu ouăle de aur la loc de mare cinste, se vede că n-a... căutat-o prea bine.

 

Parc-așa i se zice pe la țară operațiunii de verificare dacă-i bun de ouă, ori ba, păsăretul cu pricina. Nu de alta, dar și-un simplu țăran vrea știe dacă mai e cazul să-i bage grăunțe-n gușă, ori mai degrabă să-i puie gâtul pe tăietor găinii care-și umflă pipota, dar nu face ouă.

 

În termeni politici, chestiunea s-ar numi „cercetare sociologică în partid”, ca nu cumva făcând unii pe deștepții, să îndoape cu funcții pe vreun galinaceu care stă prost în sondaje. Noi îl vedem așezat în cuibarele unui partid istoric în care a aterizat din cine știe ce ogradă străină și deja e pus pe clocit ouăle altora.

 

Vrea să scoată repede pui populari din ele cu tot felul de strategii și fuziuni ca să-i facă mari până-n toamnă. Vulpile care stau la pândă asta așteaptă. Dar până atunci le place la nebunie spectacolul politic. Adică ăsta în care zboară penele, zboară zilnic de pe partidul cu pricina.

 

Și-apoi golaș, numai bun de-un gulaș, o să ajungă într-un ceaun pe pirostrii, în care niște masterchefi o să le amestece măruntaiele cu ale altor golași zburătăciți la vot de penele lor așa-zis democrate. În final n-o să mai știi dacă ce ți se servește la urne e un gulaș politic din orătănii carpatine, sau doar o tochitură de strânsură de pe la chefurile marilor famiglii europene.

 

Astea cică, atunci când se plictisesc de atâtea negocieri în interesul lor național, se apucă să joace iadeșul cu interesele României. Jocul e popular, asta o știe și-un țânc. Totul e să ai noroc în viața ta de român și să pice iadeșul în farfuria unuia care nu are nevoie de penele jumulite de pe orătăniile din cuibarele Carpaților ca să și le pună în frunte în Parlamentul European. Dar n-avem noi norocul ăsta!

 

Tocmai ce-am aflat că iadeșul național s-a jucat pentru o găinărie personală care a jumulit partidul de penele istorice. Astea zboară de-acum în neștire prin Parlamentul României și prin ăla European. Și tot rămășagul s-a făcut doar ca să ajungă un clapon nemțesc pe post de găină outoare, de voturi aducătoare, și o rață răgușită și grasă pe post de vicepreședintă populăroasă. Și-n țară... zboară penele, zboară!

 

 www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale